Magda er nå snart 10 mnd, og 10 mnd er siste frist for å ta tittelen Junior Winner. I praksis var nok siste frist for oss når vi stilte på Adelkatten, og hun var 8.5 mnd. Heldigvis slo hun til på søndag å fikk BIS nr 5.

Det blir lett at man driver “rovdrift” på unge katter for å få høythengende titler, og på Adelkatten var nok både jeg og Magda litt lei av utstillinger. I tillegg er det jo dyrt… Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg ville gjort hvis hun ikke fikk siste BIS’sen i november, tross alt manglet hun jo “bare” en BIS. Jeg hadde undersøkt andre mulige utstillinger og det var en eller to muligheter i Sverige og Finland (den ene var full tror jeg), men sansynligheten for at jeg ville reist er nok liten.

“Bare en siste BIS” høres så lite ut, men en BIS er ikke noe man kan forvente seg når man reiser på utstiling. Særlig ikke i sterk konkurranse på Norges største utstilling. Dommernes preferanser er ulike, og det må man bare respektere for standarden er tolkbar. Magda er den type katt som for noen kan fremstå for “ekstrem” i typen, og siden hun har mye pels ser hun nok mer ekstrem ut enn hun er. På Lørdag møtte vi en dommer som syns Magda er for ekstrem, og da ble hun ex.2. Søndag møtte vi heldigvis en dommer som elsket Magdas type, og som ikke kunne finne en eneste ting å trekke på henne (det tror jeg aldri jeg har hørt før faktisk). Den dagen ble Magda nr 1 av alle i hennes fargegruppe, mens den som ble ex.1 dagen før ble nr 2 av alle i gruppen. Det betyr jo bare at de to kattene er veldig gode på hver sin måte, noe som alltid er morsomtå høre selv om man taper akkurat der og da.

Magda er i full kondisjon nå og “burde” kanskje blitt stilt, men jeg har valgt å la henne få ta en lengre pause. Muligens blir hun ikke stilt før hun har hatt et kull, det spørs litt på når mannen i hennes liv er klar for å møte henne.

Disse bildene ble tatt i dag. Hun har lett for å få noen små floker i skjørtene sine, men “hysj”, det skal ingen vite. Heldigvis er sibirpels lett å stelle, og klumpene blir aldri store så lenge man følger litt med å steller dem underveis.