Oppdrettet mitt har rukket å bli 8 år. I 2013 har vi 9-årsdag. De første kullene jeg hadde var birmakull, og via Facebook hender det at jeg får se igjen de av mine gamle bebiser som jeg ikke møter personlig av og til noe som er kjempekoselig!!

(N)Solstorms Koh-I-Noor er fra mitt første kull, og er en jente som har flyttet litt på seg. Først bodde hun på en fórvertavtale hos noen venner av meg. Dessverre viste det seg at hun ikke utvilet seg slik jeg hadde håpet og jeg ville ikke avle på henne bare pga at hun hadde den fargen jeg ville satse på. Siden det var en utfordring for familien (og katten) å ha to katter og to små aktive barn, bestemte de seg for at jeg skulle få Noora tilbake. Hun ble kastrert og så hadde jeg en samtale med min gamle mormor. Hun sa til meg: “Sissel, du som har så mange katter, har du ikke en jeg kan få?” Nå gir jeg jo ikke bort familiemedlemmene mine i hytt og pine, men skjebnen ville jo at jeg hadde fått Noora hjem akkurat da og hun trengte et nytt sted å bo. Hun flyttet til mormor, og byttet navn til Misse My (for Noora var så gammeldags). Mormor gledet seg stort over sitt nye familiemedlem, og Misse my fikk prøve seg både som rullatorkatt (hun satt i kurven mens mormor kjørte for å hente posten) og som utekatt. Men siden mormor er gammel og dårlig til beins, og Misse My var ung og leken og krøllet mattene, så ble det til at mormor spurte mamma om å ha henne sånn at hun ikke skulle snuble så i mattene og risikerte å falle og slå seg skikkelig. Dermed flyttet Misse My til mamma, men etter kort tid ble savnet for stort og hun flyttet tilbake til den gamle ensomme damen som var så glad i pusen sin. Nå har mormor blitt så gammel at både hun og Misse My har flyttet til mamma og pappa. Mormor vil nemlig ikke på gamlehjem, og mamma og pappa har bygd et eget rom til henne sånn at hun kan få bo der de siste årene av sitt liv. Sist jeg snakket med mormor takket hun meg instendig for at hun fikk katten den gangen, ellers ville hun dødd av ensomhet sa hun. Katter kan jammen være til stor glede.

Mitt første og mitt andre kull ble født med fire dagers mellomrom, og en gutt fra mitt andre kull flyttet til en koselig familie i Troms. Han har også flyttet litt på seg, men bor enda hos samme familien. Jeg stjal et bilde av ham fra Facebook og sånn ser han ut i dag