Forrige helg var vi på utstilling i Harstad. Turen til Harstad er lang, og den føltes enda lengre siden det var så mye veiarbeid som forsinket. Vi kjørte hjemmefra klokken 12 på onsdag og så kjørte vi til Åre for å handle vin, øl og sigaretter til svenske priser. Deretter satte vi nesen nordover. Det var 24 grader når vi forlot Åre og kattene slet litt i varmen. De peste i baksetet stakkars. Jeg hadde pakket en burvifte så jeg stoppet for å finne den fram. Viften fant jeg jo, men hvor tror du batteriet var? Jeg måtte få kjølt ned kattene så meg om etter litt vann, og fant noen dråper i en grøft. Det var ganske grumsete og kattene var jo nybada for utstilling, men hva gjør man når kattene plages? Jeg dyppet forlabbene deres i det grumsete vannet og så hadde jeg vann på ørene til alle sammen. I tillegg heiv jeg noen ølbokser inn i buret i håp om at de skulle kjøle dem ned litt. Da roa de seg litt og vi kunne kjøre videre. Når vi kom til en bensinstasjon hentet jeg rent vann. Dyppet labber og ører på nytt og plasket litt vann rundt omkring. De er jo så sta så de vil ikke drikke, men de begynte å vaske hverandre og fikk sånn sett i seg noen viktige vanndråper.

Jeg satt og gleda meg til sola skulle gå ned, for det var ganske slitsomt å kjøre i sånn varme og blendende sol. Det jeg hadde glemt var jo at vi kjørte nordover til midnattssolens land… Ja ja… det var mye veiarbeid i Nordland, så selv om vi lå godt an tidsmessig klarte vi ikke å nå siste ferga og måtte vente 3 timer på fergekaia. Når vi stoppet noen timer klarte jeg å få kattene til å drikke litt, og det var en lettelse. Det var midt på natta så det hadde vært fint med noen timer søvn. Solomon klarer fint å sove i bilen, men jeg sliter med det. Men jeg fikk sett litt TV på mobilen og nytt midnattssola i alle fall smiley Rett før ferga møtte vi denne flotte karen som kosa seg stort i noens hage. Spørs om det var frukttrærne som ble snauklipt?

Etter 19 timer i bilen var det en sliten Sissel og en trøtt Solomon som snublet inn hos Helga klokken halv åtte på morran. Da satt godeste Helga og spiste frokost. Hun skulle på jobb mens vi reisende fant senga. På kvelden reiste vi til hallen og hjalp til med bur-rigging. Deretter reiste Solomon til kompisen Brandon som bor i Harstad, mens jeg og Helga hadde jentekveld med vin og mye latter i Straumen. Takk til guttene som overhodet ikke er katteinteressert, men likevel hjalp til med rigging av bur! smiley


Fredag kveld kom guttene til Straumen og laget middag til oss damene. De stekte kyllinglår, kokte ris og laget “stew” = i dette tilfellet tomatsaus med grønnsaker. På fredagen kom også Edel som skulle jobbe på utstillinga sammen med dommer Karina Bjuran. Hun skal snart på tur til utlandet, så hun trenger de lommepengene hun klarer å skrape sammen. Det er jo ekstra artig for meg at jeg fortsatt får være sammen med lillemor når jeg er på kattetur selv om vi ikke lenger bor sammen.

Både jeg og Edel gikk assistent. Jeg var i tillegg panelleder for første gang. Edel har vært med meg på utstilling “i alle år”. I alle fall siden jeg ble skilt. Vi er så glad i det begge to og koser oss maks når vi er på katteturer. Jeg har gått assistent veldig mye. Som enslig mor med dårlig råd, har det vært en grei måte for meg å gjøre utstillingene litt billigere på. Man får noen hundrelapper for jobben, og gratis lunch. I tillegg lærer man utrolig mye, og det er morro! Edel har telt dager til hun kan gjøre samme jobben for minimumsalderen er 15 år. I fjor fikk hun endelig sin debut. Da var hun 15,5 år. De to første dommerne hun gikk for var dessverre ganske kravstore selv om de visste at hun var fersk, og jeg er redd hennes første opplevelse ikke ble så god som jeg ønsket. Derfor hadde jeg bedt spesielt om at hun skulle få gå for Karina i Harstad. Karina er nemlig bare snill og god, og så er hun morsom smiley


Her er dommeren “min”. Hanne Sofie er et nydelig menneske og en fantastisk dommer. Her er hun sammen med en liten finsk MCO som sjarmerte alle han møtte. Han ble selvfølgelig Best in Show begge dagene. Hanne Sofie er et menneske man kan si mye om. For meg er hun en favoritt og jeg håper vi får beholde henne i mange år enda.

På bildet under er vår snille og gode (og opptatte) vert Helga sammen med en flott fersk utstiller som stolt viser fram katten sin Trixie. Trixie bor i forhjem, og gutten ville selv vise henne fram. Han er 13 år, og en tøff liten mann som sto opp midt på natta for å være med på galskapen. På lørdagen måtte vi nemlig møte opp før klokka 7 siden Helga er med i arrangørklubben smiley
Helga og Kjell var mye opptatt, men stilte huset sitt til disposisjon for oss. Tusen tusen takk kjære Helga og Kjell smiley


Søndag reiste vi med en gang utstillinga var ferdig. Jeg var dødssliten siden jeg hadde jobba hele helga og vært tidlig oppe. Vi stoppet i Mørsvikbotn camping for å sove en natt. Deretter kjørte vi siste stykket på mandag og var hjemme mandag kveld. Tirsdag og onsdag var det jobb, men torsdag sov jeg leeeeeeenge! For Edel var det rett tilbake til skolen og eksamen. Hun kom opp i norsk muntlig og fikk en velfortjent sekser smiley

Så hvordan gikk det på utstillinga? Kattene mine fikk sine cert og jeg er for nøyd med det

Karma 2 x CACS og mangler nå “bare” 9 til siste tittel
Magda 2 x CAGCIB og mangler 5 til grand-tittelen
Kitty Purry 2 x CAC og mangler ett til første tittel

Neste utstilling blir KKMN i begynnelsen av Juli. Da skal Magda, Kitty Purry og Ashoka Tano stilles 🙂