I dag hadde jeg bare med meg Kitty Purry, Magda og Karma på utstilling. Ashoka Tano er hjemme. Jeg ville ha en bedømmelse på henne og det har jeg fått. Jeg og dommeren var stort sett enige om hennes styrker og svakheter smiley

I dag hadde jeg fri, men Solomon skulle passe hoppelsottet i dag også. Det var greit, for da blir det litt å gjøre for ham også. Han elsker jo barn, så å passe hoppeslott er bare koselig. Å være arbeidsløs på utstilling er uvant så det ble litt tråkking på meg. Jeg syns liksom ikke jeg hadde kontroll på noen ting. Det er merkelig hvordan vi fungerer som vanedyr.

Det å ikke gå assistent ga meg sjansen til å mingle med venner og sibirfolket generelt. Jeg tok på meg litt pelsstell på denne fine og fantastisk gode og snille hannen. Han er fra Susanne i Laxforsen, og heter S*Laxforsens Jalapeno Junior af Chili. Han var fint badet, men pelsen trenger litt ekstra shining i den kondisjonen den er akkurat nå. Min oppskrift med pudder, antistat og litt magi fungerte greit, men det må mengder til for pelsen var av den typen som krøllet seg og klumpet seg for den minste ting! Han ble bedre etter litt Sissel-behandling. Hadde det vært min katt som jeg kunne behandle som jeg ville, hadde jeg nok stelt og styrt mer, men når det er andre sine katter vil man jo ikke være alt for pågående… smiley

Jeg fikk også prata litt med Kicki og tatt noen bilder av min store drøm “Julle”, eller SC Juliy Manchzhury*RU DVM. Jeg har hatt en drøm om å få låne Julle til Karma, og hadde faktisk det som en avtale med Hanne Sofie Sneum, meg og Kicki. Hanne Sofie skrev det til og med på bedømmelsesseddelen til Julle. Men hva gjorde Kicki???? Jo, hun gikk og kastrerte drømmehannen min. Jeg benytter derfor sjansen hver gang jeg ser henne til å fortelle henne at jeg hater henne og som man ser på gliset bryr hun seg veldig mye om mine følelser *NOT* smiley

Noen tror katteutstilling er veldig stressende for katter. Ja, det kan hende noen katter ikke liker utstilling og da skal de få slippe, men de aller fleste kattene klarer det fint hvis de blir trent fra de er små. En ting er å være hos dommeren. Det er vel det som er mest stressende. Å være i buret er bare kos, syns i alle fall mine smiley
Hvis man har lyst til å stille katten sin så anbefaler jeg litt “røff” behandling. Ikke ondskapsfull, ikke hardhendt, men litt sånn som barn behandler kattene. Bestemt er kanskje et bedre ord enn røff. Jeg bruker å si at hvis en katt bor i en barnefamilie får den perfekt utstillingstrening! Og så ER det viktig at katten ikke får lov til å være sjefen. De må forstå at de kan bli irritert og si fra, men skal man børste, skal man klippe klør, skal man bade eller holde, så er det du som bestemmer. Ikke pus smiley


Den første som skulle opp i dag var Karma og hun skulle til Lene Glem. Lene syns hun har et vakkert hode og en fantastisk pelskvalitet. Og så syns hun at hun er veldig muskuløs. Hun er en spennende katt. Jeg er enig i alt hun sier. Både det positive og det negative. Bredden i hodet hennes er litt liten, og ørene sitter enda litt for høyt. Men når den damen kommer i vinterpels så blir hun en artig katt å stille tror jeg. Lene ga henne sitt CACS og jeg var overlykkelig over det. Jeg tenkte å droppe denne utstillingen pga sommerpels og høyt cert, men meldte på i siste liten. Jeg var litt spent på om Lene ville gi henne cert, men heldigvis er hun også en av de dommerne som klarer å se type selv om pelsen er kort smiley

Neste på bordet var Magda. Magda fikk en god bedømmelse. Vakker, men liten. Ingen overraskelse der heller med andre ord. Lene hadde en studentdommer, og det er han som sitter med Magda. Hun er litt “armer og bein” på bordet, men hos han roet hun seg ganske godt. smiley

Det ble ikke tatt ut noen BIV i dag, og i NOM ble hun (selvfølgelig) slått av Britt sin nydelige goldenhunne, som også slo henne i går i sibirspesialen.


Kitty Purry skulle til en ny dommer for meg. Zvezdan Memedov. Han ga henne en god bedømming og hun fikk det første certet i klasse 7. Det han ikke likte med henne var størrelsen. Hun også ER for liten, men hun er jo ung enda… Jeg tror og håper at lillerampen får litt mer masse etter et kull. Han lo litt av meg når jeg sa “takk for certet, jeg regner med at jeg kan gå ned med henne nå?”. De fleste vil jo konkurrere til the bitter end om både BIV og NOM, men når man vet at man er sjangseløs så…. smiley

Bildet under er av en vakker jente i gruppe 3. Hun heter S*Arwati’s Twiga. Hun var en type jeg falt totalt for. Vakker ung dame, men jeg vet ikke hvordan det gikk for henne i konkurransen.


Dette er en selkirk rex langhår. En vakker katt og en veldig spesiell rase som jeg liker godt. En kjent oppdretter i Norge kaller dem “polvott”, og da i betydningen vrengt polvott. Det ER uvanlig for kategori-II folk at en katt skal ha krøllete pels, men det skal de altså. Katten er ikke skitten, men har en naturlig genetisk mutasjon som har gjort at pelsen krøller seg. Selkirk er bare midlertidig godkjent, så de kan kun bli IC/IP, og ikke NOM. Men om noen få år er disse fullt godkjent og da må vi virkelig se oss om. Da får vi god konkurranse!!

Knipset også et bilde av denne. Jeg kjenner ikke hverken katten eller eieren. Tror den ble BIS på lørdag? Rasen heter OSH, eller oriental shorthair. De skal ha lang, høyreist, elegant kropp. Og så er det mye fokus på store ører. Dette er en av de “gamle” Kategori IV-rasene. Nå har de fått selskap av langt flere, men de slår likevel godt ifra seg.

Siste bildet er av en drømmekatt, en creme hellig birma!! Det er to brødre som virkelig har slått fra seg. Den ene er rød, den andre creme. Jeg er dårlig på navn, men vet at begge to har navn som begynner med E. Begge to er JW og begge to er multippel BIS-vinnere. Denne gutten er virkelig en stjerne og jeg er kjempeglad for at jeg endelig fikk møte ham smiley

Helgens utstilling betyr at Karma nå har fire CACS (må ha 11), Magda har 5 CAGCIB (må ha 8) og Kitty Purry har 1 CACIB (må ha tre). Nå er to av jentene på tur i løp og det er bare bra for Sheldor venter på dem i Harstad. Magda skal få møte sin utkårede i August. Neste utstilling for oss blir altså ikke før i 2017.