Taiga ble født i Helsinki i Finland 02.09.07 hos Merja Tolonen, FIN*Amante’s. Han var en av 6 “King-brødre”, og hans fulle navn var SC FIN*Amante’s King of Taiga. Jeg skulle egentlig kjøpe broren King of Wisdom, men av forskjellige grunner ble det Taiga som kom, og det er jeg selvfølgelig glad for i dag.
Jeg fikk Taiga på Gardermoen i Oslo når han var rundt 7 mnd. Dommer Kristiina Rautio var snill og tok ham med seg til Norge. Han var en lang og smal “slyngel” når han kom. Han liknet ikke særlig mye på en rasetypisk Sibir. Men det endret seg heldigvis med tiden.
En ung Taiga. Han bodde sammen med oss som en del av familien, og var venner med både store og små. Tobeinte og firbeinte. Litt ugang gjorde han i sitt første år. Blant annet klarte han å tjuvparre vakre Bissan så de to fikk barn sammen. Siden Bissan hadde en hjertesykdom var det ikke meningen, men de fikk 6 vakre, sunne og friske barn sammen.
Taiga tok seg ekstra flott ut på vinteren. På bildet under er han enda ung, men har på seg vinterkåpen. Da var han virkelig en imponerende flott sibirkatt
Russegutter holder sammen. Her er Taiga sammen med sin venn Maks (Le Sphinx Killing My Dream). De var født bare med noen dagers mellomrom, og kom til familien i en veldig vanskelig periode. Vi var så utrolig glad i dem begge, og nå har vi mistet dem med bare noen måneders mellomrom.
Heldigvis har Taiga satt sine spor i sibirkattavelen i Norge og Sverige. Her er han sammen med Summer (IC (N)CarilloCat Lucky Day). De fikk tre jenter sammen, deriblant Karma som bor hos meg og er mamma til Magda.
Her er Taiga sammen med Delta som bor hos et katteri som heter Holskogen. Han har også avkom hos Laxforsens i Sverige og hos Fredtun i Bergen. Hos oss har vi datteren Karma og barnebarnene Magda og Ashoka Tano i avl. Sheldor er et oldebarn, så nå ventes det to kull med Taiga-tippoldebarn i katteriet. Vi har mye å takke ham for.
Taiga var mye på utstilling, og selv om han var en fertil hannkatt var han utrolig snill. Her er vi på Björkstakatten sin utstilling i Umeå. Edel Therese 10 år og viser ham fram til dommeren! Taiga ble Supreme Champion og flere ganger BIS i løpet av sin utstillingskarriere.
Vi har så mange gode minner. Taiga sin første BIS fikk han i Bergen og jeg gråt mine modige tårer. Jeg husker at jeg syns han var så fin og fortjente en NOM. At han skulle bli BIS hadde jeg ikke forventet. Det var en stor opplevelse og jeg glemmer det aldri.
Taiga fikk sin Supreme-tittel på Björkstakattens utstilling i Umeå. Han var den første katten i mitt oppdrett som klatret helt til topps og jeg var så stolt, så stolt. Han var virkelig en vakker herremann.
Taiga var en viktig del av familien, og ungene var også veldig glad i ham. Når Edel flytta til bestemor og bestefar i 2014 ga hun klar beskjed om at hun skulle ha med seg Taiga. Sånn ble det selvfølgelig, og Taiga nøt å være alenekatt og bortskjemt kosebamse. Han krøp fort under huden til mamma, og klarte også å sjarmere pappa. Han levde livets glade dager, elsket og bortskjemt slik som bare en sibirsk “King” kan være.
Kjære Taiga. I dag finnes du ikke mer. Det er en tragedie at politikerne ikke setter større pris på kjæledyrene våre enn de gjør. Hvis man blir syk utenom åpningstid skal man ikke få den hjelpen man trenger. Jeg er så glad for hver dag Taiga var med oss, han har gitt oss mange uforglemmelige minner. Han var del av vår familie gjennom en veldig vanskelig periode, og jeg og Edel har hatt mange fine utstillingsturer sammen der han spilte en av hovedrollene. Suzana har aldri vært interessert i utstilling, men hun har levd med Taiga på hjemmebane og jeg er helt sikker på at Taiga kjente til alle hennes små og store hemmeligheter før noen av oss andre. De siste to årene bodde Taiga sammen med Edel, mamma og pappa. Der var han mammas øyensten og en skikkelig bortskjemt kattemann. Tusen takk for at dere var glad i ham og tok dere så godt av ham.
Kjære Taiga, du er grunnstenen i mitt oppdrett. Du har gitt oss barn, barnebarn og om et par uker fødes dine tippoldebarn! Du lever videre gjennom dem.

RIP