I går fikk vår kjære Magda sitt andre kull. Den stolte far bor i Bergen og heter IC FIN*Lumikissan Urban Cowboy. De to er av veldig sterk type begge to, så vi har vært veldig spent på hva de to kunne få til.
Magda har ikke løpetid så ofte, så vi visste at vi måtte handle der og da når hun bestemte seg for at det var på tide å gå på date. Ganske fort etter at vi kom hjem fra ferien i Nord-Norge begynte hun å løpe og da var veien kort til Bergen. Takk Randi og hennes kattungekjøper for at dere hjalp til med frakten til Bergen smiley
Nyhetene fra Bergen var dessverre nedslående. Magda hadde ikke løpetid fikk jeg vite, men hun og Cowboy trivdes i lag og fikk bo sammen til hun fikk ny løpetid. Siden det er vanskelig å si når Magda skal løpe var jeg ikke særlig optimistisk, men vi avtalte at hun kunne være i Bergen 3 mnd.
Plutselig en dag dukket det opp et bilde i innboksen min på Facebook, og bildet viste en rosa pupp. Javel, da hadde de kanskje klart det likevel? Rapportene deretter lød på at magen til lille Magda begynte å vokse. Oj! Nå var det om å gjøre å hente henne, for hvis de hadde parra når hun kom skulle hun ha kattungene ca 12. Oktober! I begynnelsen av oktober reiste Solomon til Bergen for å hente Magda hjem. Tusen takk Renate og Jarle for at Magda fikk komme på besøk så lenge smiley

Hjemme ble Magda møtt av to litt mistenksomme mødre og 8 unger, men etter to sekunder var hun gjenkjent og godtatt. Det var ingen tvil om at magen hadde vokst mens hun var i Bergen og det sparket livlig inni den store magen. Jeg var veldig spent, og flere med meg. Det kunne jo komme så mange forskjellige farger! Ventetiden var lang og spenningen var høy. 11. Oktober begynte Magda å vise interesse for de kattungene vi allerede hadde i hus. Hun ville ligge sammen med dem, vaske og stelle dem. Hun peste litt innimellom og jeg tenkte at “nå starter det”. Men neida, ingenting skjedde, og siden jeg skulle på jobb dagen etterpå måtte jeg til slutt gå og legge meg.

12. Oktober var det på samme måten. Egentlig var vi bedt bort på overnatting, men siden Magda viste tegn på nært forestående fødsel turte jeg ikke reise fra henne. Likevel skjedde det ikke noe annet enn at hun peste litt denne kvelden også så til slutt måtte jeg legge meg.
Dagen etter våknet jeg opp til noen rare lyder fra kattungekassa. Jeg kikka inn og der så jeg tre rødinger. Hm… her måtte det ha skjedd noe, for det skulle bare være to. Jeg forsto jo at fødselen hadde skjedd. Raskt plukka jeg ut de 8 store kattungene og så begynte jeg å plukke ut de nye. Jeg fant den ene røde gutten etter den andre, og til slutt en sortsmoke som viste seg å være jente. Jeg tok ut Magda og palperte magen hennes. Det virket som hun var tom, fødselen var over.
Jeg ordnet så godt jeg kunne med den nye familien. Magda og hennes ungene fikk sitt eget bur, mens de to andre familiene fikk et større bur sammen.Det føltes ikke godt å reise fra dem, men på jobb måtte jeg!

Vel hjemme etter jobb viste det seg fort at de tre familiene ville bo sammen så nå bor de alle sammen i husets største bur.

Jeg fikk omsider studert de nye småttingene og det viste seg at jenta var smoke padde. Jeg tror to av guttene er rød mens to er rød smoke. Det blir litt mer tydelig med tid og stunder.

Så var det navnene da. Disse kattungene er 75% Lumikissan, et finsk oppdrett. Eierne av Lumikissan, Tiina og Pasi har støttet og hjulpet meg masse og jeg setter veldig stor pris på dem smileysmiley. Etter å ha vurdert diverse navne-temaer falt valget til slutt på å sette sammen et finsk ord + et finsk navn. Riikka ble den som fikk hjelpe meg med å få ordene til å “make sense” sammen. Kiitos Riikka smiley

Navnene ble:

(N)Solstorms Kiitos Tiina – jente
(N)Solstorms Onnekas Olli – gutt
(N)Solstorms Utelias Unto – gutt
(N)Solstorms Hyvä Harri – gutt
(N)Solstorms Moi Moi Matti! – gutt

2 av guttene er til salgs