Marie er knallflink til å sende meg bilder av vakre Hearts, og i kveld fikk jeg dette. Han er så fiiiiin!! smiley

Jeg har bestilt DNA-test av Hearts. Han bærer ikke cs-genet (Hurra). Han er heterozygot mønstret og bærer dillusjon. Det betyr at han er en kjempeartig katt i avl fordi han kan gi mange fargevarianter, og jeg er kjempeglad!

For folk som ikke kan genetikk kan jeg forklare at en homoztgot mønstret katt gir mønster til alle avkom. Hearts som er heterozygot gir både mønster og full farge til sine avkom hvis hunnen også er heterozygot eller solid.

Dillusjon betyr at han i tillegg til rødt og svart kan gi blått og creme. MEN da må hunnen også bære dillusjon (= heterzygot på dominant farge), eller dillute farge.

Han skal parres med S*Snow Buddies Dodge Shadow som er blåskilpadde med hvitt. Det betyr at de to kan få hunner: svartskilpadder og blåskilpadder med og uten hvitt og mønster. Røde og creme med og uten hvitt og mønster.

Hanner: Svart og blå med og uten hvitt og mønster. Rød og Creme med og uten hvitt og mønster.

Alle avkom vil bære dillusjon og full farge pga mamma som er blå solid. Ingen vil bære maskegenet.