Noe nye bilder av min lille drømmegutt Matti smiley
Jeg elsker den lille røderen. Han har et supert gemytt, liker å vise seg fram og takler uventede og litt skumle opplevelser med bravour! Han har et vakkert hode og en nydelig profil. Han har en fin beinstamme. Bakdelen hans er at ørene sitter litt høyt, men de “faller ned” når hodet bredder seg, og så har han en litt ullete pels. Men når han bytter til voksenpels tror jeg han får en god riktig sibirkattpels akkurat som mamma og pappa.

I dag fikk han møte snø for første gang. Det var delvis spennende, men også kaldt på småpotene og så måtte han prøve seg på litt pupp fra mamma når han kom inn igjen. Mamma Magda er ferdig med pupping, så det ble nok ikke mer enn en sup før hun var lei. Det er kanskje like greit, for i følge meg og mine utstillingsplaner bør Magda konsentrere seg om å komme opp i vekt og i god pelskondisjon, ikke amme store gutter smiley

Utstillingsplaner ja. Vi har jo Scandinavian Winner Show (SWS), Skandinavias viktigste utstilling, i nabolaget i år! Trønderkatten har fått æren av å arrangere showet og da MÅ vi jo delta! Info om SWS kan leses her: http://www.sws2017.no/

Jeg anbefaler alle katteinteresserte i Trondheimsområdet til å komme som publikum på SWS. Finalen er på søndag.

For å være med på SWS må man være “kvalifisert”. Katter som er IC eller over er automatisk kvalifisert, men kattunger/ungdyr og katter som ikke har blitt IC enda må kvalifisere seg. Regler for kvalifisering kan leses her: http://www.sws2017.no/qualification-and-registration

Magda og Karma er kvalifisert, Matti og Kitty Purry må kvalfisere seg. Målet var derfor å reise til en svensk utstilling slik at Kitty Purry kunne bli IC, men det gikk ikke. Vi tenkte å reise til Stockholm i mars, men kom ikke med på den utstillingen. Da var alternativet Umeå, men det er helgen før SWS og det blir for mye stress og for dyrt. Alternativet for Kitty Purry er å stille en dag på en norsk utstilling for å prøve og få BIV eller NOM. Hun MÅ ha et svensk cert for å bli IC, så hun har kun lov å stille en dag i Norge før hun må til Sverige.
Matti, som er kattunge, trenger en Exellent 1 for å bli med, og for ham er det ikke viktig om vi tar den i Norge eller Sverige.

Jeg har valgt å melde Matti på til LIRAK og håpe han kvalifiserer seg der. Jeg kunne jo melde på Kitty Purry på en dag, og håpe hun kunne fått en BIV eller NOM, men det er ikke så viktig å stille henne på SWS i år så jeg tror jeg dropper det.

Det blir veldig teknisk dette, men jeg skal prøve å forklare…
Magda skal bli Grand International Champion (GIC). For å få GIC-tittelen må hun ha 8 cert i Norge/Sverige, eller 6 cert i Norge/Sverige/Tredjeland. Det som er fint med SWS er at det teller som tredjeland uansett hvilket land det arrangeres i! Det betyr at Magda, som har 5 CAGCIB, kan bli GIC på SWS!! Hvis hun ikke stiller der/får cert der, må hun ha tre CAGCIB til for å bli GIC

Karma går for tittelen Supreme Champion (SC) og hun har 4 CACS. Hun må enten ha 9 (med tredjeland) eller 11 (bare Norge/Sverige). Det betyr at hvis hun og Magd er heldige å få cert på SWS, så sparer jeg en utstillingshelg for dem smiley

Hadde jeg fått Kitty Purry til IC før SWS hadde hun også spart to cert på GIC-tittelen, men hvis hun ikke har oppnådd IC-tittel vil hun ikke få noen spesielle fordeler av å få cert på SWS. Hun vil “bare” bli IC.

Så derfor blir det Matti, Karma og Magda som blir med til SWS i år smiley