Nå er Y, Z og Ø-kullene 5- 6 mnd og da er det tannfelling på gang.

Mange merker ikke at katten feller tenner i det hele tatt, mens andre kan merke det ved at katten plutselig får dobbelt sett tenner, dårlig ånde, eller at de finner en tann eller flere rundt omkring i huset.

Det er vanlig at ungkatter får litt rødt tannkjøtt (og dårlig ånde) når de bytter tenner. De kan de også få et dobbelt sett tenner en kort periode. Matti på bildet over har både rødt tannkjøtt, dårlig ånde og dobbelt sett tenner smiley

På hund blir tennene noen ganger trukket hvis de dobler seg på denne måten, men det er sjelden at melketennene ikke faller ut på normal måte hos katt. Likevel er det viktig å følge med for sikkerhets skyld. Noen katter kan få litt dårlig matlyst når de feller tenner på grunn av ømhet i tannkjøttet, men det skal ikke være sånn at de taper seg i vekt eller tydelig har smerter. Da er det på tide å oppsøke dyrlegen smiley

For å hjelpe til med tannfelling på naturlig måte gir jeg gjerne mat med litt tyggemotstand i denne perioden. Hvis katten liker å gnage på bein er det jo kjempebra og hvis de ikke liker bein gir jeg gjerne litt rått seigt kjøtt. Ellers forer jeg som vanlig med tørrfor, og boksmat til kveds.