Da er vi reiseklar. Om en liten stund pakker jeg inn i bilen og setter nesa sørover. Jeg tenkte å lage et innlegg om hva som må med på utstilling. Det kan være greit for dere som skal prøve dere for første gang i sommeren å vite litt mer om ting som er viktig å tenke på smiley

Først og fremst papirer!
Det som skal med er stamtavle og vaksinasjonskort. Ingen katt slipper inn i utstillingslokalet uten. Det skal være indikert på vaksinasjonskortet når neste vaksine skal taes, eller så regner arrangøren ett år fra vaksinasjonsdato. Vaksinen må heller ikke være satt senere enn 14 dager før utstillingen. Katter over ti mnd skal være chippet. Huskatter skal være kastrert.
Det skal være originale dokumenter.

Jeg har en mappe pr katt. I tillegg til vaksinasjonskort og stamtavle har jeg passet liggende der. Det må med hvis katten skal over grensen til det store utlandet. Jeg har også certene/bedømmelsene fra utstilling liggende i mappene smiley

Burpynt.

Kattene sitter i bur når de er på utstilling og da pynter man burene litt med burpynt eller burgardiner. Jeg har ulike sett med burpynt. Noen for enkeltbur og noen for dobbeltbur. Har man bare med en katt er ett til enkeltbur nok, skal man ha med flere kan de dele bur. Har man mer enn 3 katter med må man ha flere bur. Matti og Karma skal få dele bur.
Burgardiner kan man lett sy selv, eller man kan få noen andre til å sy hvis man vil ha dem litt mer “fancy”. Disse på bildet har ei som heter Synnøve laget til meg smiley

Et par ting som er greit å tenke på når man skal lage burpynt er å bruke stoff som ikke trekker til seg kattehår, som ikke trenger å strykes, som kan vaskes på høy temperatur og som ikke gjør pelsen til katten alt for statisk.


Do, mat, kattesand.
..
Man må ha med et utstillingsdo på utstilling. Det er en liten kasse som man kan plassere inne i buret. Det er greit å ha med to for man må ha et der man overnatter også. Da slipper man å slepe kattedoen med seg fram og tilbake. De boksene man noen ganger får hos dyrlege eller i dyrebutikk er kjekke til å ha kattemat i. Når det gjelder boksmat så er det noen som velger å ikke ta det med når de reiser. Jeg gir gjerne boksmat også når vi er på tur.

Under utstillingen er det vanlig å få sand, og småposer med mat legges oppe på burene. Ikke glem mat- og vannskål smiley


Pelsprodukter.
Jeg steller lite pels på utstilling. Jeg syns et godt bad skal være nok og så bare litt finpuss på utstilling. Likevel er det greit å ha litt hokus pokus med seg. For meg er pudder og antistat et must. Det samme er den minste kammen og karden på bildet under.

Bur.
Noen bruker egne bur på utstilling. De kalles Studibur. Utenfor Sverige og Norge er det helt vanlig. De burene er dyre så det er ingen vits i å gå til anskaffelse av slike bur før du vet om du liker utstilling. Siden vi skal reise langt har jeg et større bur til bilen og et lite bur som jeg skal bruke til og fra utstilling og der jeg skal bo.


Kattene

Matti vil også minne om at det er viktig å ta med katt på utstilling. Kattunger under 4 mnd, gravide katter og lakterende mødre tar man ikke med på utstilling. Forbudet gjelder for hele utstillingsområdet så de har heller ikke lov til å sitte i bilen på parkeringsplassen utenfor lokalet.
Det finnes også noen andre katter som ikke har tilgang på utstilling. Det er blant annet døve katter, og polydaktyle katter (såkalte skipskatter med for mange tær).
Ellers gjelder reglene jeg har nevnt over med vaksine, chip og katten skal være frisk.

Før du slipper inn i lokalet med katten din blir den sjekket av veterinær. Hvis katten din blir avvist i veterinærkontrollen på grunn av mistanke om smittsom sykdom får du ikke stille noen av kattene dine.


Til deg selv
Det blir lange dager med mye tråkking på harde gulv, så gode sko og behagelige klær er viktig. Tenk på at du skal omgås katter hele helga, så klær som ikke tiltrekker seg kattehår er et godt tips. Det gjemmer seg en katt i baggen. Han er bra redd for at han ikke skal få bli med smiley


Det er de tingene jeg kommer på i denne omgang. Nå er i alle fall jeg ferdigpakket for denne gang.