Da er vi hjemme igjen etter ei vellykka helg på Nannestad. Litt ut på fredag var jeg ferdig pakket og satte nesen sørover. Jeg er glad i å kjøre bil, så jeg så ikke mørkt på turen selv om det er et stykke å kjøre.

I Østerdalen møtte jeg verdens største elg, og da måtte jeg selvfølgelig stoppe og ta en beinstrekk. Denne fantastiske skulpturen er 10 meter høy og 12 meter lang, så den vises godt når man kommer kjørende! Elgen er en del av et kunstprosjekt som har som mål å øke trafikksikkerheten på strekningen. Les mer

Litt over 21 på kvelden var jeg endelig framme på Jessheim. Jeg skulle bo hos dette koselige paret. Unni kjenner jeg fra studier på UiO. Begge to er dyreglade mennesker, og det var litt artig for dem å få kattebesøk for en helg.

Jeg var overveldet over gjestfriheten de viste meg, og hadde en fantastisk helg sammen med dem med nydelig mat, god vin og koselige samtaler… Sånn skal det være. Tusen takk Unni og Hishem smileysmiley

Lørdag måtte vi opp klokken 6 for det var ca en halvtime å kjøre til hallen. Anne Gro hentet meg så det var veldig kjekt. Tusen takk Anne Gro smiley

Vel framme i hallen møtet vi sibirfolket som hadde holdt av bur til alle sibirutstillerne på samme burrad sånn at vi ble sittende samlet og kunne ha det ekstra sosialt og koselig. Det er jo et år siden jeg var på utstilling sist, og enda lengre siden jeg var på utstilling sørpå, så det var mange nye ansikter for meg. Men sibirmiljøet er veldig godt så man blir fort kjent med hverandre.
På lørdag fikk Karma sitt cert mot tittelen Supreme Champion (CACS). Hun stilte også som veteran og kom der på tredje plass. Matti imponerte dommeren og fikk Ex.1 – som er det han trenger til å bli kvalifisert for Scandinavian Winner Show. I tillegg ble han nominert til Best in Show-panelet (NOM).

Panelet ble veldig spesielt. Dommerne mente at det var det sterkeste panelet i kategori II, og dommerstemmene viste også at det var vanskelig å finne en klar favoritt blant alle kattene. Alle kattene utenom 1 fikk stemme, og den som vant fikk 2!! Matti fikk stemmen til den dommeren som nominerte ham, Stephane Henry på bildet under.

På søndag stilte Matti for Eva Porat på bildet under. Eva er en meget hyggelig dame, men hun er en “pelsdommer” til fingerspissene. Jeg hadde ikke fått til pelsen til Matti så jeg gruet meg veldig…. Dommen lot heller ikke vente på seg: “När du har en så skitsnygg katt er det synd at du presenterer honom på detta sett”, sa hun smiley
Og så fortsatte hun med å si at det var spesielt synd å presentere ham slik til akkurat henne siden alle vet at hun er veldig nøye med pels. “Ja, jeg har grudd meg”, måtte meg innrømme. Heldigvis fikk jeg mange gode tips og råd fra henne, så jeg håper at pelsen ser perfekt ut til neste utstilling smiley


Lørdags kveld var vi slitne når vi kom hjem. Matti og Karma patruljerte leiligheten til Unni og Hishem og klarerte alle rom. Badet og herskapets soverom måtte også klareres før de var fornøyde. Det hjalp ikke med stengte dører! Etter at de hadde bestemt seg for at vi alle sammen var trygge falt de i dyp søvn i denne over 100 år gamle stolen.
Vi to-beinte spiste deilig hvalbiff til middag og sammen med litt god vin ble det et meget velsmakende måltid. Matti ville ligge tett inntil matmor i sofaen, og vi var vel omtrent like trøtte begge to.

Søndag fikk vi sove en time ekstra og det var deilig! Her er et bilde av nesten hele sibirgjengen. Kirsti hadde jobb som dommerassistent, så hun ble ikke med på bildet.
Søndag fulgte jeg ikke med, så uttakningen av beste veteran gikk meg hus forbi. Karma hadde blitt ropt opp 3 ganger uten at jeg reagerte. Det er bare å beklage smiley
Men hun fikk helgens andre CACS og det er det viktigste. Matti fikk som nevnt over “bare” Ex.1. på søndag, og det var ene og alene min feil. Heldigvis er pelsen noe man kan rette på, så jeg tar “nederlaget” med fatning smiley

Etter utstillinga kjørte vi rett hjem og var hjemme i 1-tiden på natta. Vi var nok slitne alle sammen, men jeg var i alle fall veldig fornøyd med utstillingen og gleder meg allerede til neste gang.

En liten benstrekk måtte til også på hjemveien. Jeg er veldig glad i gamle kirker, så når det dukket opp en stavkirke kunne jeg ikke kjøre forbi. Dette er Ringebu Stavkirke og den eldste delen er fra 1200-tallet. Dessverre var kirken stengt så jeg fikk ikke sett innvendig, men jeg fikk sett utsiden og kjent på atmosfæren. Fin opplevelse

Neste utstilling er SWS i Trondheim om et par små uker. Det gledes! smiley