Den negative delen av kattemiljøet er alle de ryktene som går. Jeg har holdt meg unna store deler av miljøet pga ryktespredning, men av og til blir jeg litt provosert og syns folk er litt tåpelige og da må jeg komme med provoserende kommentarer. Det har jeg klart nå smiley
Spørsmålet var om det var ok å parre en hunnkatt som bærer cs-gen med en “ren” sibir. Selv de mest innbitte neva-motstanderne i Norge har eller har hatt cs-bærere, og cs er INGEN sykdom! cs-genet er et gen som – hvis man dobler det – kan gi neva masquerade. Altså en masket sibirkatt. Det er ikke noe jeg ønsker, og derfor tester jeg alle mine katter, og får jeg en bærer så parrer jeg med en ikke-bærer. Problem solved.
Så når dette spørsmålet kom opp i en svensk gruppe var jeg snar ute å tilby parring med Hearts. Han har neva tett bak i stamtavlen, men bærer ikke selv cs-genet. Historien er nå at jeg “blander neva og sibir”. Hjelpe meg!!

Min mening angående SIB og NEM:
1) Jeg syns det er fint at de ble søskenraser, ikke samme rase. Jeg skulle ønske det ble to forskjellige raser.
2) cs-genet er tross alt ikke et gen som er farlig for katten. Det er ikke en sykdom.
3) Jeg vil ikke ha neva, jeg vil ikke avle neva. Jeg får ikke hetta hvis det er neva i stamtavlen. Jeg har sett neva-nazier avle på katter med EUR i stamtavlen + stamtavler som man ikke aner noe om = foundation. Det er liksom greit å bruke foundation som bærer cs-gen… Hva er logikken?
4) Jeg tror mange “neva-frie” stamtavler i pawpeds inneholder “sibirer” som egentlig er neva
5) Jeg har parret Magda med en SIB/NEM-mix. Hun var 3 år jeg jeg måtte parre henne. De hannene jeg hadde spurt på var ikke tilgjengelige. Når jeg møtte Harry var han DRITFIN, Lena var utrolig snill og lot meg få låne Harry. Andre veien hadde sikkert ikke vært aktuelt og jeg er enormt takknemlig!!
6) Jeg avler NEM ut av stamtavlen til Sheldor, og nå Hearts.

For meg er type, helse, gemytt viktig. Jeg vil ikke ha neva eller få neva avkom og jeg bruker hodet og teknologien for å unngå det. Jeg har heller aldri fått det, men noen av de mest negative neva-fanatikerne har… Jeg har parret med en NEM-SIB-mix og har nå rykte på meg (i Norge) for å blande.

Syns det er så teit at folk japper og prater så masse. SPØR meg direkte om hva jeg mener. Jeg er faktisk en av de som har en plan og et mål med avlen min. Mange følger bare strømmen. En ting jeg vil si, er at helse er MYE viktigere enn cs-gen. Dessverre er det noen som glemmer det. Jeg vil si at dere bør heller stille spørsmål med deres avl enn min. Så er det sagt smiley

(N)Solstorms King of Hearts. Han har en blanding av SIB/NEM ganske nært bak i stamtavla. Han er også linjeavla. Jeg har dobla Karma og Taiga. Karma har HCM bak seg, men i noen generasjoner bak henne er det testet normalt + at Karma har testet flott fram til hun var 5-6 år og Taiga til han var 8 år. Karma har hatt 3 kull før dette og ingenting har vært feil med dem. DERFOR tok jeg sjansen på en dobling. I Karma/Sheldor-kullet er en haleknekk (Solstorms første på 11 år!!) det eneste problemet. Karma sin slekt er NEM-fri så en dobling vil også vannet ut mye av NEM-slekten. Hearts lånes ut, han kan lånes ut til damer som har, eller ikke har cs-genet. Han er en FLOTT hannkatt og jeg håper noen vil bruke ham og så avle videre, men da avle ut nevaen.

Jeg håper at vi ikke blir så opptatt av farge at vi glemmer viktigere ting. Vi har sett hos andre raser at et fokus på farge kan gjøre ting med type. Golden, sølv, maske, ikke maske. Jeg velger å fokusere på type, så får stamtavle og “ren” stamtavle komme senere. Hvis folk ønsker å svarteliste meg av den grunn; “Be my guest” smiley