For mange år siden kjøpte jeg og en annen oppdretter denne hannkatten sammen. Han er født i Belgia, og heter BE*Bazinga Missib. Bazinga var vakker allerede som kattunge og vi gledet oss SÅ masse til å bruke ham i avl, men når det ble tid for HCM-testing var ikke testen normal og han ble kastrert.

HCM er en hjertesykdom som gjør at hjertet vokser. Veggene i hjertet blir tjukkere sånn at det ikke kan jobbe normalt. HCM er en arvelig hjertesykdom så derfor tester vi for alle våre avlskatter for denne sykdommen.

Jeg må understreke at Bazinga ikke hadde HCM og fikk ikke HCM-diagnose når han ble testet, men han hadde en uregelmessighet med hjertet som gjorde at han var i “grenseland” eller equivocal som vi sier. Det føltes surt å kastrere en så fin gutt, men det er ikke aktuelt å avle dyr som kan ha en hjertefeil.

Nå lever Bazinga i beste velgående som kosekatt, og i dag fikk jeg dette vakre bildet! Tusen takk Gunhild smiley