SC (N)Solstorms Instant Karma of Summer 12.03.2010 – 08.12.2017

Min kjære elskede Karma finnes ikke mer og det er så uvirkelig og vondt. Hun var en så fin og god katt som jeg var stolt over og glad i. Bildet under ble tatt 5.11.17, altså bare en måned før vi mistet henne. Da var hun i super kondisjon.

Karma var en katt som elsket å stå ved siden av meg på armlenet på sofaen og kose. Hun brukte å ta på meg med labben får at jeg skulle klappe henne, og hvis jeg stoppa var hun snar framme med labben igjen for å si fra at hun ville bli klappa.

Karma var husets mor, farmor, oldemor og fostermor. Hun var også løvemamma og politibetjenten som passet på at alle hadde det bra og at eventuelle uoverenstemmelser ble ryddet opp i fort.


Karma ble veldig syk, veldig fort. I hver fall gikk det veldig fort nedover med henne når jeg først oppdaga at hun var syk. Først trodde vi at det var kattungene som gjorde at hun trakk seg litt tilbake. Vi trodde at hun var blitt såpass gammel at hun syns kattunger var litt masete.

Men mandagen den uka hun døde merket jeg at hun hadde gått kraftig ned i vekt. Samtidig syns jeg hun virket fettete i pelsen og litt “pjusk”. Jeg tenkte at det bare var 2 kattunger igjen hjemme nå så nå ville hun bli mer sosial igjen.

Men sånn gikk det ikke. Til tross for at hun var nede i stua og tok imot oss på mandag når vi kom hjem fra tur, forsvant hun fort opp på hemsen igjen. Torsdag bestemte jeg meg for å undersøke henne litt bedre. Jeg fikk sjokk!

Ikke nok med at hun hadde rast ned i vekt bare på tre dager, hadde hun tydeligvis ikke vasket seg på lenge. Hun var ustelt og fettete i pelsen, uttørret og hun slikket seg hele tiden på leppene, noe som tydet på at hun var kvalm.

Når jeg tok henne i armene mine malte hun hele tiden. På en unormal måte som er vanskelig å beskrive for en som ikke har opplevd den type maling før. Jeg forsto da at dette aldri kom til å ende bra. Jeg tok henne med meg ned i stua og satt med henne i armene mine og gråt. Solomon ble også helt fortvilet, så vi tok begge et følelsesladet farvel med dronninga vår torsdag kveld. Når hun ga tegn til å ville ut av armene mine slapp jeg henne ned, og da løp hun fort opp på hemsen igjen. Jeg tok med meg vann og en sprøyte, og ga henne litt vann i håp om at det skulle få henne til å føle seg litt bedre de siste timene sine.


Fredag ringte jeg til dyrlegen. Jeg sa til dem at jeg har en veldig syk katt, jeg sa til dem at jeg trodde hun var døende. Jeg tror det er nyrene som er problemet, sa jeg. Da fikk jeg time to timer senere. Bildet av labben hennes er tatt hos dyrlegen. Jeg tror aldri jeg har sett en katt som er så bleik før. Stakkars liten.

Karma ble undersøkt. Jeg ba om at de kunne ta blodprøver for å se om det var som jeg fryktet, og hvis det var alvorlig ville jeg at hun skulle få slippe. Jeg elsker mine katter så mye at jeg ikke vil at de skal lide for min skyld. Hvis de lider er det best å la dem slippe fortest mulig.


Etter 20 minutter var blodprøvene klare og de var ikke snille. Det var ikke nyrene som var problemet slik jeg hadde fryktet, men leveren. Prøvene viste at leveren var veldig syk, men ikke hva som feilte henne i detalj. Det blir jo bare gjetning når man ikke har et obduksjonsresultat, men kreft er en mulig årsak. Uansett mente dyrlegen at problemet med leveren var et sekundærproblem. Det vil si at Karma hadde et annet problem som gjorde leveren syk. Å prøve og berge henne ville kreve lang og veldig intensiv behandling, men utfallet var sannsynligvis uansett døden. Så da ble det bestemt at hun skulle få slippe.

Jeg fikk være sammen med Karma hele tiden. Det var viktig for meg at hun hørte en kjent stemme og kjente noen kjærlige hender som klappet og pusket med henne helt til hjertet sluttet å slå. Det ble mange tårer. Men nå slipper hun å lide mer og jeg får være glad for det.

Jeg får også glede meg over minnene vi har skapt sammen i de 7.5 årene vi har levd sammen. Jeg gleder meg over at vi rakk Supreme Champion-tittelen. Jeg gleder meg over de vakre kattungene hun har gitt meg. Nå har jeg 4de generasjon (N)Solstorms-katt etter henne så hun har betydd mye for oppdrettet. Men mest har hun betydd som kosekatt og venn. Jeg elsker deg Karma. Takk