Noen ganger kommer temaet “seriøsitet” opp, og da er det gjerne medlemmer i foreningen Sibirkattens venner som blir framstilt som seriøse. Joda, det skal jeg ikke bestride, det har jeg ingen grunn til. Men det at man har betalt en kontingent til en rasering er dessverre ikke i seg selv noen garanti for seriøsitet. Hva legger man egentlig i ordet “seriøs”?

For min del kan jeg si at jeg oppfatter mitt oppdrett som meget seriøst, og avlen min som gjennomtenkt. Jeg vet også at jeg gjennom de 14 årene jeg har drevet oppdrett har fått mye erfaring som jeg deler av meg med til mine kattungekjøpere og andre oppdrettere. Jeg er mentor for nye oppdrettere, og for forvertene mine Flere av mine forverter har begynt med oppdrett etter at forvertsperioden er over og beholder meg som samarbeidspartner og støttespiller hvis de vil.

På de 14 årene jeg har drevet oppdrett har jeg ikke hatt noen uenigheter med noen kattungekjøpere. Jeg har hatt friske katter og kattunger. Jeg har kontakt med mange kattungekjøper (de fleste nå pga facebook) og har ikke hørt om noen kattunger som har dødd i sykdom som kan spores tilbake til min avl eller mitt oppdrett. Kattungene jeg har solgt har hatt godt gemytt, vært friske, sosiale, snille og kosete.

Jeg stiller ut mine katter, og har gode resultater på utstilling. Jeg har eksportert katter til Sverige. Holland, Canada og nå snart Australia. Jeg tester alle mine katter jevnlig for HCM, og diverse andre sykdommer og genetiske mutasjoner (feks blodtype) hvis jeg anser det som nødvendig. Jeg kjenner mine linjer godt, og har pr dags dato (N)Solstorms generasjon nr 4 både på mor- og farssiden løpende rundt i stua.

Jeg er god på genetikk og syns jeg vet hva jeg driver med. Jeg er ikke så god på stamtavler, men har flinke folk å spørre.

Mine parringer er gjennomtenkt, og verken avstand eller kostnader er avgjørende for hvilke planer jeg legger for mine parringer. Jeg har i dag hentet vakre Magda i Fagersta. En vei er 577 km og 7.32 timers kjøring. Den turen har jeg nå tatt t/r tre ganger, for planene og parringene har ikke gått som ønsket og forventet. 3 x t/r Storvallen – Fagersta et er 3462 km. Det er 42,92 timer i bil. I kroner blir det ca 4800,-.

Når mine kattunger blir levert har de vaksiner, helseattest, chip, de fleste har pass og hannene kan kastreres hvis eier ønsker det. Jeg er medlem av Hålogalandkatten og NRR, og alle kattungene mine får stamtavle fra NRR.

Så hvordan gjør det faktum at jeg ikke betaler medlemskontingent til Sibirkattens venner meg mindre seriøs enn en annen?