Her er et av de første bildene som ble tatt av Karma som ble stammor til mitt oppdrett. En veldig spesiell katt for meg som har gitt meg så mye både av opplevelser, kjærlighet og verdifulle linjer å jobbe videre med i mitt oppdrett.

Hennes mamma som vi kalte Summer kom fra (N)CarilloCat og hennes pappa Taiga kom fra FIN*Amante’s.

De siste dagene har jeg laget stamtavler med bilder av forfedrene, og det har vært en spennende opplevelse. Det er MANGE flotte katter bak i (N)Solstorms-linjene og jeg har mange å takke for å få så flotte katter å jobbe videre med.

Det er mange katter å trekke fram, men her er noen:

WCH (World Champion) Busik finnes i de fleste av dagens stamtavler. Busik ble født i 1997, samme år som sibirsk katt som rase ble godkjent i Fife. Busik er registrert med 33 avkom i pawpeds


EC Gelios Onix Gloria er også å finne i de fleste av dagens stamtavler. De få han ikke finnes i er stort sett foundation-stamtavler som betyr at man har tatt en langhåret huskatt og fått den godkjent som sibirkatt. Dette kan man fortsatt gjøre i Russland. Sånn var det også med Norsk Skogkatt i rasens begynnelse. Det overrasker meg at Gelios bare er registrert med 15 avkom i pawpeds. Likevel finnes han altså nesten i alle SIB-stamtavler. Noen ganger opptil 40 – 60 ganger på 10 generasjoner.


CH Knjaze Zabava Krasa
er en av de første sibirkattene som kom til Norge. Hun bodde hos (N)Gaupekatten’s. Jeg tok kontakt med Camilla for å stå på venteliste før Norge hadde fått sin første sibirkatt for hun hadde lagt ut info om at hun ventet på en søt sibirkattdame fra Sverige. “Knasa” som hun ble kalt har 6 avkom registrert i pawpeds


GIC & GIP Rùssicus Cilje var ei jente som jeg falt hardt for. Cilje er en vakker katt selv etter dagens standard. Hun lever fortsatt i beste veldående. Hun fikk bare to kull, og har 10 avkom registrert i pawpeds

EC FIN*Lumikissan Jummi Jammi er en katt jeg aldri kan glemme. Han så jeg første gang på utstilling i Umeå og jeg falt totalt! Jeg tror aldri jeg har sett en så stor og tøff katt. Jeg la merke til hodet hans og syns han var utrolig røff. Jeg er utrolig stolt over å ha ham i mine stamtavler. Han er min store kjærlighet! Jummi Jammi har 36 avkom registrert i pawpeds
Jeg må understreke at alle disse kattene ikke ligger i Karma sin stamtavle, men alle finnes i en eller flere av mine katters stamtavler smiley

Sibirkatten ble først godkjent i Fife i 1997. De to første sibirkattene i Norge og Sverige var to kastrater fra Finland og Russland, men først i 2000 begynte man å importere og avle på rasen i Sverige. Da var det to damer som importerte de 10 første kattene til Sverige og derfra kom rasen også til Norge. På den tiden var det veldig vanskelig å importere katter fra Russland og kattene måtte sitte mange måneder i karantene. Her man man lese litt mer om sibirkattens historie i Sverige. På den Norske foreningen for sibirkatt finner jeg ingen hostorie, men jeg husker at (N)Gaupekatten’s og (N)Cirkumpolare var to av de første som importerte sibirkatt til Norge. I begynnelsen hadde vi full oversikt over hvem som avlet på sibirkatt, hvem som hadde kull, antall kull i Norge og antall kattunger. Nå er det så mange oppdrettere at jeg ikke tror noen har fullstendig oversikt.

For noen år siden ble Neva Masquerade godkjent som søskenrase til sibirkatt i Fife. Det betyr at de har samme standard og at de kan krysses med hverandre. Det er bare fargen som skiller dem. Jeg personlig hadde ønsket at NEM hadde blitt godkjent som en egen rase, men det er vel ikke så lett siden de enten er søskenrase eller samme rase i andre forbund. Jeg har ingen interesse av NEM og kommer nok aldri til å avle på dem selv. Jeg har noen NEM i stamtavlen på noen av mine katter, men mitt mål er kun å avle på sibirkatt.

Jeg må også si at Pawpeds ikke er en fullstendig kilde til informasjon. Antall kattunger som er registrert der er bl.a. mangelfull. Noen registrerer kun de som er i avl (og knapt nok det). Helseinformasjon er også veldig mangelfull dessverre.

Jeg har også brukt Sällskapet sibirisk katt som kilde smiley