Til helgen er det utstilling og da står bading på tapetet. Jeg bruker å bade noen dager før sånn at jeg kan ta et nytt bad hvis det første blir mislykket. Dessuten får pelsen “satt” seg litt hvis den ikke er helt nybadet.

Utstilling er en sjønnhetskonkurranse. så katten må være ren og velstelt. Pelsen skal ikke krølle seg, være fettete eller dele seg i skiver. Vi som stiller mye har en del produkter, men det er ikke mye man trenger hvis man bare stiller innimellom eller skal prøve en gang for å se om man liker det.

Jeg bruker en sjampoo som heter Bio Groom Wiry Coat. Jeg sjamponerer en eller to ganger. Jeg har også et par andre sjampoer jeg bruker, men sånn til å begynne med er de ikke så viktige.

Etter badet håndtørrer jeg pelsen og så får pus stelle seg selv en time eller to. Deretter føner jeg dem nesten helt tørr. Særlig under magen. Jeg har ikke brukt føner så mye på sibir, men det er ingen tvil om at det er en fordel.

På utstilling liker jeg ikke å “stasje” på mye. Litt pudder og antistat eller texturizerspray bør holde syns jeg.

Til vanlig bader jeg ikke ofte. Kanskje to – tre ganger i mnd. Jeg liker å gi dem et bad i røyteperiodene for å få bort litt hår. Når jeg ikke bader til utstilling gjør jeg det enklest mulig. Jeg sjamponerer dem en eller toppen to ganger og lar dem gjerne lufttørke.

Lille Saga er ikke særlig fornøyd. De venner seg jo til bad sånn at de ikke er så redde, men de syns ikke det er spesielt morsomt


“Drop dead”, sier ansiktet hennes her. Heldigvis tilgir de fort smiley


Føning har vi nettopp begynt med og det syns de ikke er morsomt. De liker selvsagt ikke lyden og heller ikke at det blåser på dem. Derfor venter jeg til de er nesten tørre sånn at vi må blåse minst mulig.


Jeg syns hun er fin og er veldig fornøyd med resultatet så langt. Jeg har ikke føna rundt hodet for det er for skummelt selv for den tøffeste. Resten skal få tørke av seg selv og så ser jeg det endelige resultatet i morra. Jeg tror det ble vellykket smiley

I morra skal det greies og kanskje pudres litt. Det er viktig nå at alle små klumper kommer ut av pelsen. Mine sibirer bruker ikke å ha klumper, men det er klart at de får noen små når de vasser rundt i snøen der de blir våte. Jeg tror jeg har fjerna alle, men det er greit å dobbelt- og trippeltsjekke. Fredag er det å pakke og lørdag + søndag er det utstilling for de to små. Jeg gleder meg veldig smiley