Denne kjekke gutten er nå kjøpt og betalt og vi venter bare på at han skal komme til Norge. Han heter Ronny, men jeg vurderer å kalle ham “russeren”, siden han er min første russiske import. Ronny er fra Moskva og bringer veldig spennende sibirske linjer til Skandinavia.

Siden sibirkatt er en ganske ny rase, kan man få en langhåret huskatt som ligner sibirkatt godkjent som “foudation” i Russland. Sånn var det også med langhåret skogkatt i Norge (Norsk skogkatt), og langhåret katt i Maine/USA (Maine Coon). Dette er fordi disse rasene er såkalte “naturraser” som er utvilklet fra naturlige katter i de forskjellige områdene.

Uansett… Når det gjelder foundation så er det det nærmeste man kommer en huskatt med stamtavle. Ronny har en far der bare mamma er kjent. På morssiden er det flere kjente ledd, men også mye foundation. Det betyr at han bringer helt nytt blod til Skandinavia! Mange foundationkatter har rykte på seg for ikke å være særlig “typet” = ikke gjøre det så bra på utstilling, men jeg har noen katter som har type i massevis og kanskje vil ha godt av en litt mindre typet kjæreste smiley

Det som er viktigst for meg er helse, og bak en foundationkatt er det ikke testet hverken HCM eller noe annet. På den andre siden er det en god del kjent HCM i de SIB-linjene vi allerede kjenner. I tillegg er det mye innavl… Jeg er IKKE imot planlagt innavl fra erfarne oppdrettere på linjer man kjenner godt, men da er det viktig å avle ut i neste generasjon. Dessverre kan man nå finne enkelte katter 40 – 60 ganger på 10 generasjoner i flere stamtavler. Det er IKKE bra! Derfor ønsker jeg en katt som er ubeslektet med disse gamle traverne.

Men HCM og andre ting skal man ikke ta lett på. Min plan er at Ronny skal testes for hele fargepanelet + blodtype + PK-def når han kommer. Så blir han scannet for HCM og PKD. Deretter skal han få møte 2 – 4 damer. Så ønsker jeg at han skal få “kastratchip” som holder ham som en kastrat ca ett år. Han kan få denne en eller to ganger før han igjen får møte damer. Dess flere omganger med kastratchip + parringer vi får til, dess bedre er det for avlen og rasen.

“Russeren” er så viktig for avlen at jeg vurderer å beholde ham hjemme selv sånn at jeg kan holde ham fertil så lenge jeg klarer + litt til, men hvis det perfekte forhjemmet dukker opp må de gjerne ta kontakt.

Krav til forhjemmet er at han kan bo der, bli elsket og tatt godt vare på, gjerne selskap av andre kastrerte katter, hunder eller andre dyr, helst ikke små barn. Russeren må være innekatt til han blir kastrert. Det er ikke krav om utstilling, men han kan godt vises hvis det er interesse for det. “Kjemien” og vennskapet mellom meg og forverten må være bra, for dette er en viktig katt både for meg, rasen og avlen. Ta gjerne kontakt, jeg har fått mange gode venner gjennom avl og utstilling smiley

I perioder der han blir veldig fertil kan jeg ta ham hjem, eller han kan reise til hunnkatten sånn at forverten slipper det maset. Samarbeid, kommunikajson, respekt for hverandre og vennskap nøkkelord smiley