Denne utstillinga har jeg gledet meg til i mange måneder først og fremst fordi jeg visste at jeg kom til å møte gode venner igjen. Helgen ble helt fantastisk, mange herlige klemmer, mye tullprat og supre utstillingsresultater. Jeg er utrolig glad! smiley

Vi kjørte til Umeå på fredag, og hadde 7 timers kjøretur foran oss. Marie og Marius hadde reist fra Harstad allerede torsdag så de kom fram lenge før oss. De har bobil, så de bodde utenfor hallen.

Vi bodde i Umeå sentrum og hadde utsikt til denne vakre kirken fra hotellrommet. Vi hadde ca 5 minutter kjøring til hallen. Helt ypperlig smiley

Vi kom fram på kvelden i 21-tiden og fikk innlosjert oss på hotellet der vi skulle bo sammen med Aino og Synnøve.

Synnøve er det nærmeste jeg kommer en søster tror jeg. Det er ikke mange hemmeligheter mellom oss. Synnøve ble jeg først kjent med via et internettforum for katt for “100 år siden”, senere flytta jeg til Nord-Norge og vi havna i samme klubb. Hun fikk stamnavn omtrent samtidig med meg, kanskje noen år senere, og har hatt kull på devon rex, abyssiner og sia/osh. Nå har hun pause fra avlen men stiller heldigvis fortsatt ut sine katter.

Aino tror jeg at jeg ble kjent med når jeg flytta til Harstad og vi ble medlem i samme klubb. Vi har vært litt til og fra når det gjelder å holde kontakt for hun hadde en ganske lang periode borte fra utstilling, men hun har hatt mye kontakt og samarbeid med Synnøve om både sia/osh og sphynx så de to er som erteris.

Synnøve hadde med seg (N)Solstorms Khal Drogo (Pelle), en devon rex og en orientaler. Aino hadde med seg to orientalere og en siameser.

De kom fra Sortland/Kvæfjorden/Lavangen, så de hadde 12 timers kjøretur til Umeå. Etterhvert kom de fram. Vi fikk utdelt klemmer og snakka masse. Men man må opp tidlig når man skal på utstilling, så vi krøyp vel til sengs ca 24.


Kattene mine storkosa seg på hotellet, og særlig Magda nøt virkelig helgen! Hun breiet seg ut i dobbeltsengen og mala ustanselig. Det var så godt å se henne så glad.

Aussie var også med, men han skulle ikke stilles. Vanligvis lar jeg de kattene som ikke skal stilles være igjen hjemme, men Aussie har aldri vært alene så jeg orket ikke tanken på å la ham være helt alene i en hel helg. Det hadde vært noe annet hvis han hadde hatt katteselskap.

Saga likte seg godt i vinduskarmen og det kan jeg forstå for vi hadde fin utsikt. I bakgrunnen ser man kirken som det er bilde av lenger opp i innlegget.

På lørdag morgen møtte jeg igjen Sonja som jeg ikke har sett på 2-3 år. Jeg ble så glad når jeg fikk overtalt henne til å ta den lange turen og det var så utrolig hyggelig at vi endelig møttes igjen! Herlige artige fantastiske Sonja. Ei dame jeg har mye felles med og som jeg ler mye sammen med.

Hun (og mannen) er kjempeherlige dyremennesker, og det var de som tok seg så godt av Maks de par siste årene han levde. De er nærmest familie. I alle fall kattefamilie. Herlige mennesker!

Sonja hadde med seg en av sine katter. En spennende britisk korthår med den skjeldne fargen cinnamon smiley

På lørdags kvelden dro vi sammen til Sonja og Britt sitt hotell og spiste deilig mat sammen med en del andre kattefolk. Solomon hadde møtt en av sine afrikanske venner fra første tiden i Norge, så de var også med. Vi var en broket forsamling med andre ord, og det ble mye latter, mye prat og masse kos. Sånn skal det være! smileyJeg har møtt så mange herlige mennesker gjennom kattemiljøet og Marie er ett av dem. Hun tok plutselig kontakt med meg for et par år siden og lurte på om jeg trengte forvert. Sånn havna Hears hos henne. Jeg visste ikke det da, men det kom til å bli begynnelsen på et nytt og herlig vennskap.

Marie er en liten alv av en person. Utrolig søt og snill, flink, interessert, vitebegjærlig, intelligent. I tillegg til katt er vi interessert i håndarbeid begge to.

Hun og Marius liker katteutstilling så de stiller Hearts selv. De stiller han kjempefint, og han har både NOM, BIS og to titler å skilte med på 4 utstillingshelger. Jeg prøver å lure dem lengre inn i galskapen og håper etterhvert at de begynner med avl på sibir. Det hadde rasen hatt godt av smiley

Marie og Marius er fantastisk gode eiere for sine to katter. Min IC (N)Solstorms King of Hearts kunne ikke hatt et bedre hjem, og Marie er ikke “bare” en forvert, hun har også blitt en del av kattefamilien smiley


Mitt mål med utstillingen var at Magda skulle ta GIC-tittelen sin, og det gjorde hun smiley
Av flere grunner har ikke Magda blitt stilt så masse. Nå skal hun stilles litt mer fremover, og samle cert til Supreme-tittelen smiley

Magda fikk
2 x CAGCIB på utstillingen og er nå Grand Internasjonal Champion!
2 x BIV, og mangler nå kun en BIV til DVM-tittel
2 x BIS!

I panelet fikk hun 7/7 og 6/7 stemmer

Jeg er kjempestolt over dronninga mi smiley


Saga har vært på utstilling 2 helger før og fått veldig gode kritikker. Det gjorde hun denne gangen også.

Hun fikk
2 x Ex.1
1 x BIV – t
2 x NOM

I panelet fikk hun 2/7 og 3/7 stemmer

Saga er min lille dukke og “borrelås” og jeg er veldig glad for henne. Jeg syns hun er hakket bedre enn Magda så jeg er spent på fremtiden vår sammen. Jeg er kjempestolt av henne smiley


Dette er (N)Solstorms Baba Yaga som så veldig lovende ut som baby. Meningen var at jeg skulle beholde henne selv, men siden en oppdretter var interessert i henne ble hun solgt. Hun utviklet seg dessverre ikke sånn som vi håpet.

Hun fikk Ex.3 begge dagene og blir ikke stilt noe mer fremover, men jeg håper hun kan gi eieren sin et fint avkom å gå videre med for det gjemmer seg mange vakre katter i stamtavlen hennes.

Det viktigste er at hun er en veldig god og snill katt, og hun har en familie som elsker henne masse.

Her er (N)Solstorms Khal Drogo som jeg var veldig spent på! Han er en veldig vakker og typete sibirkatt syns jeg. Men han er liten og litt hengslete akkurat nå, så han trenger litt tid. Han ble Ex.1 begge dagene og fikk mange gode ord med seg på vei hjem.

Marie, Marius og Hearts fikk en knallåpning på utstillingskarrieren til IC (N)Solstorms King of Hearts med BIS og beste klubbkatt.

Etter det har han blitt en veldig ung voksen herremann som ikke kan hevde seg i konkurranse mot de store gutta, men han samler cert jevnt og trutt, og matfor + matfar blir så glad for alle go’ord om gutten sin. Han ble IC på lørdag og fikk sitt første CAGCIB på søndag. Det er supert for da har han allerede fått sitt Svenske CAGCIB.

Nå blir neste utstilling i Harstad.Søndag ettermiddag var alle slitne og ville bare hjem. Marius hadde vært dårlig hele helga og med tanke på at de skulle kjøre helt til Harstad etter utstillingen ville de dra så tidlig som mulig. De pakket sammen og dro så fort de kunne. Stakkarene kom hjem klokken 4 på natta og Marius måtte på jobb mandag morgen smiley
Solomon og Aussie hadde tilbragt søndagen på hotellet så jeg dro dit for å hente dem. Deretter møtte vi Synnøve, Aino og Sonja for å spise sammen før vi reiste. De skulle overnatte til mandag så de kunne slappe godt av før hjemturen. Jeg var fryktelig sliten etter helga, men vi hadde jo “bare” 6.5 timers kjøring hjem. Turen hjem gikk bra og vi kom hjem klokken 24 om natta.

Så gjenstår det bare å si takk til eierne av (N)Solstorms-kattene som viser dem så fint, takk til dommerne for cert, BIV, NOM og stemmer i panel. Takk til Bjørkstakatten for en bra arrangert utstilling og takk til alle andre for godt selskap. Neste utstilling blir i Oslo om 14 dager og jeg håper det blir like koselig smiley