Om pelsen til sibirkatten står det i standarden: Semi-long, well developed, very dense, undercoat not laying flat, overcoat water repellent, sligtly hard to touch.

Summer coat is distincly shorter than summer coat. The winter coat show a well developed shirtfront, full frill and knickers.

Link til standarden

Med andre ord sier standarden at det ER forskjell på sommer- og vinterpels. Mange dommere påpeker det, men dessverre tar noen alt for lite hensyn til det. Det er ikke bare en gang en BIS-katt ikke får cert på utstilling noen måneder senere når den er kortpelset. Katten ser jo uten tvil best ut når den er fullpelset, men kort sommerpels er ingen feil og skal ikke stå i veien for hverken cert, BIV, NOM eller BIS.

Marie la ut et par gode bilder av Hearts. Det ene er tatt i Juni, og det andre i August. Der ser man hvor mye som kan skje på et par måneder. Jeg gleder meg til å se ham neste helg, da er han nok sikkert enda flottere!