For mange katter på for liten plass er ikke bra. Da kan det lett dukke opp problemer.

En grunn til det er at smittepresset øker dess flere katter man har, og hvis det i tillegg er stress og konflikter mellom kattene i katteriet på vil immunforsvaret til kattene bli utfordret.

Som oss har kattene forskjellige personligheter og hvis noen har behov for å trekke seg tilbake av og til må de få mulighet til det. Katter er ikke flokkdyr slik som hunder, men de kan leve i små familiegrupper dersom de har nok ressurser. Jeg syns at 4 katter på så liten plass som vi bor på er helt på smertegrensen, så jeg må være spesielt oppmerksom på små og store konflikter eller gnissninger dem imellom.

Særlig kan en fertil gutt skape litt problemer. De kan godt bli litt uspiselige når de blir fertile, og skape vantrivsel både hos to- og firbeinte. Noen hanner blir veldig kåte og masete på jentene, noen få blir agressvie voldtektsmenn, noen blir operasangere som holder hele nabolaget våkent med mer eller mindre vakre arier hele natten, og noen blir skikkelige “pisshester” som urinmarkerer både høyt og lavt.

Helt ærlig har vi ikke hus for å ha en fertil hannkatt slik vi bor nå, men vi planlegger jo å flytte til et mer passende hus etterhvert. Jeg har valgt å ha en hannkatt hjemme fordi man nå har muligheten med suprelorin-/kastratchip, og den skal han få så snart han har parret sine første dater. Så håper jeg at vi har flyttet til et mer passende hjem neste gang han blir fertil.

Faktisk er stemningen fantastisk bra mellom lykkepillene mine. De vasker og steller med hverandre, sover sammen og koser masse både med hverandre og meg. Det er veldig gledelig for meg, for selv om man er utstiller og oppdretter er kattene kosekatter 99.9% av tiden.

Disse bildene er tatt nå i helgen smiley