Det første først

Julefreden har senket seg her i huset. Vi koser oss og slapper av. Vi har god mat og masse godt humør. Ute har vi en grei temperatur på 5 – 10 minusgrader, så vi får en hvit jul i år. I alle fall til første juledag. Da er det meldt tøvær.

Vi har ikke juletre hjemme hos oss, for vi har ikke så stor plass. Dessuten er vi ofte borte på julaften. Jeg er veldig glad i stearinlys, men vi har byttet ut ekte lys med ledlys som er kattesikre. Den oppfinnelsen er et funn for oss kattedamer, og de burde være på resept smiley

Vi skal stort sett være hjemme i jula. Kanskje en og annen dagstur til venner og kjente. Ellers blir det mye sofakos med en katt i armkroken og to på fanget (som vanlig).

Katteåret 2018

Det har vært et kjempekoselig katteår i 2018. Jeg har fått masse koselige tilbakemeldinger på kattene mine både her, på FB, messenger og mail, og det setter jeg enorm pris på.

Vi har hatt fine utstillingsturer sammen med gode venner. Særlig utstillingene i Luleå og Sundsvall var höydare for meg. Vi har fått flere gode resultater på kattene. Magda og Saga har gjort det best med 2 BIS hver. Ellers har vi fått noen nye titler, en SC, en GIC, en DVM, en IC og en CH har vi skrapa sammen på 4 katter i år. Det er artig.

Vi har hatt to kull, nemlig A2 og B2-kullene med tilsammen 7 kattunger. Begge har blitt født og har vokst opp hos forvert. Kattungene har fått seg flotte nye hjem, og flere har kommet til nye og etablerte oppdrettere. Takk for tilliten! smiley

Vi har fått 3 nye katter i år, og alle er fra andre oppdrettere. Samtidig har (N)Solstorms Ashoka Tano og (N)Solstorms King of Hearts blitt overført til nye eiere.

Og som vanlig har vi testet kattene for arvelige sykdommer, og også i år har vi blitt spart for dårlige nyheter. Nå begynner det å bli mange år og generasjoner siden det har vært noen helseproblemer i linjene mine smiley

Nye veivalg

Jeg har tenkt mye, og tatt noen valg i forhold til mitt eget oppdrett. Jeg har bestemt meg for å fortsette å avle slik jeg alltid har gjort. Helse, gemytt og et type kommer først. Hvor mange neva som er i stamtavla på 1, 2, 3 eller 10 generasjoner bryr jeg meg ikke om.

Jeg opplever at sibirmiljøet er splittet mellom de som er veldig opptatt av at stamtavlen skal være “nevafri”, og de som ikke bryr seg så mye om det. Jeg syns det er veldig synd for rasen. Jeg merker derfor at jeg har nærmet meg nevaoppdretterne mer dette året enn jeg har gjort før, og jeg har også blitt med i nevaringen siden de nå har skiftet navn til Sibir og Nevaringen slik at begge rasene er representert.

Jeg holder meg fortsatt til sibirkatten, og skal ikke hverken ha neva selv eller avle neva avkom. Men jeg kommer nok til å samarbeide mer med sibir- og nevaoppdrettere i fremtiden enn jeg har gjort til nå. Mange av dem skiller på rasene og parrer SIB med SIB og NEM med NEM evnt med cs-bærer. Jeg har jo noen flotte katter, og har fått inn noen spennende importer, så jeg syns jeg har noe å bidra med til andre oppdrettere smiley

Jeg har ikke endret retning mye og den lille retningsendringen har kommet gradvis, men jeg har likevel gjort et veivalg som er nytt. Jeg håper det kan føre til et samarbeid og en inkludering som jeg ikke har følt jeg har hatt utenom min egen lille “klikk” på mange år. Men alle miljøer har sitt, så vi får se hvordan det går smiley

Planer for 2019

I 2019 har jeg planer om noen utstillinger og en del kull. Jeg ønsker meg som alltid gode forverter og/eller deleiere siden jeg har noen spennende planer som jeg ønsker å beholde avkom fra. Ut over det vil jeg poste oppdateringer og planer i bloggen som vanlig etterhvert som det blir aktuelt smiley

Da gjenstår det bare å ønske alle som leser bloggen, og alle de som bidrar til at bloggen holdes levende en riktig GOD JUL smiley