Vi har fått DNA-resultatene for Leo og de var spennende. Det viktigste er at de 42 forskjellige sykdomsgenene de tester for var ok. Han er ALL CLEAR!

I tillegg bærer han ikke b-blod. B-blod er er ingen “sykdom” , men en mamma med B-blod kan få problemer når hun føder unger med A-blod så det er greit å teste.

Han bærer cs-genet (maske-genet), så hvis han parres med en annen bærer eller en neva, så kan han få avkom som er neva. Det er jeg ikke interessert i så jeg kommer til å parre ham bare med ikke-bærere.

Ellers gir han bare avkom med “full farge”. Det vil si at han ikke gir blått eller creme, og han gir bare mønstrede avkom,

Jeg har aldri hatt en katt i avl med så masse sølv som Leo har, så jeg vet ikke hva det vil si i praksis. Han kommer til å bli parret med to skilpadder uten mønster. Den ene har sølv og den andre har ikke. Så får vi se hva som dukker opp. Spennende er det åkke som smiley