Vi har vært en tur i Nord-Norge. Vi reiste i et trist ærend, nemlig for å delta i min kjære mormors begravelse. Mormor var ei herlig dame som jeg var fryktelig glad i, men hun var nesten 94 år og veldig klar for å møte morfar igjen så det var på mange måter godt å ta farvel med henne nå. Derfor fikk vi også mulighet til noen koselige dager sammen med gode venner.

Når man plutselig skal finne billetter og reise på kort varsel blir det ofte dyrt, så vi valgte å ta nattoget uten sovekupè nordover. Det ble veldig slitsomt! Solo slumret noen minutter av og til, mens jeg ikke sov i det hele tatt på toget. På bussen sovna vi begge to, så turen over Hamarøya fikk jeg ikke med meg denne gangen.


Ut på formiddagen var vi hjemme hos Marie og der fikk vi frokost. Tusen takk Marie! smiley

På grunn av store avstander tok jeg med Gulla til Harstad allerede nå, og så skal hun få bo hos Marie og Marius noen måneder til hun er HCM-testet og parret. Jeg var spent på hvordan det skulle gå, men rapportene viser med all tydelighet at Gulla stortrives. Hearts syns tydeligvis også det er artig med damebesøk og noen som “snakker hans språk”. Til daglig bor han sammen med ei Thai-dame som høres meget høylydt og sint ut – iallefall for mine ører smiley


Her er loverboyen IC (N)Solstorms King of Hearts som Gulla skal møte. Han er utrolig stor og flott nå som han er fullpelset, og typemessig har jeg stor tro på kullet. Hearts har gått på chip, så vi vet ikke om han “virker” enda. Det er bare å krysse fingrene og håpe det beste.

Alle kattungene kommer til å bli rød klassisk tabby m/hvitt så jeg ser veldig fram mot dette kullet smiley

PS, jeg ønsker meg forvert til ei jente fra denne kombinasjonen smiley


Etter et kort besøk hos Marie dro vi til Anne Grete der vi hadde “base” også denne gangen. Hos Anne Grete bor IC (N)Solstorms Kitty Purry og (N)Solstorms Queen of Taiga. Der fikk vi sovet ut, men likevel var nok første dagen ganske så bortkastet siden vi var utslitt begge to.

Anne Grete ønsket oss velkommet med smil og åpne armer. Taiga på sin side ønsket oss velkommen med å tygge over ledningen til øretelefonene mine. Og når vi reiste hjem hadde hun jammen tygd over ladeledningen til Solo sin laptop også… Hjelpes så mye en sånn “ledningkatt” kan ødelegge. Hun har ødelagt saker og ting for flere tusen kroner tullekatta smiley

Kitty Purry har endelig kommet seg etter de tre kullene hun har hatt, og har nå fått en kledelig bowlingkule-fasong. Hun er nok på sitt fineste nå, og er så glad og tilfreds at det er et syn. Jeg er kjempeglad for at lilledukka mi har fått et så godt hjem smiley


Her er samboeren til Kitty Purry, nemlig rampekatten Taiga. Taiga er like utspekulert og rampete som Kitty Purry er englevakker og søt. Til tross for sine ulikheter stortrives de to jentene sammen, og hjemmet er så harmonisk og fint at det er en fryd. Det er alltid en ren nytelse å komme til “hotel Anne Grete”. Der slapper vi godt av og trives. Tusen takk Anne Grete smiley


Dette er den tredje store kvinnen i Anne Grete sitt liv; traveren Delissa. De kom travende en tur hjem til oss slik at jeg skulle få hilse på og det var kjempekoselig! Lissa er flott og jeg skulle ønske jeg også hadde ork til å drive med hest igjen. Enda er det ikke for seint, men jeg må finne “den rette” hvis det skal bli aktuelt smiley


Etter et par dager i Harstad dro vi til mamma og pappa der vi også skulle møte jentene mine. Men det blåste opp til storm som varte i to dager. Da gikk hverken ferger eller fly, og bruer var også stengt. Dessverre førte det til at jentene mine ikke kom seg nordover og det var en STOR strek i regninga for jeg hadde gleda meg så masse til å møte dem begge igjen smiley


Men det var koselig å se foreldrene mine igjen uansett, og vi hadde noen fine dager sammen med dem.


Hos mamma bor (N)Solstorms Moi Moi Matti og Suzana sin Devon Rex som heter Ios. Man kan vel nesten ikke finne mer ulike raser enn sibirkatt og devon. Devonen vil være nær og intens, mens sibirkatten er mer egenrådig. Mamma elsker begge guttene på hver sin måte.


Matti er en stor og staselig gutt som jeg blir like imponert av hver gang jeg ser ham. Han er godt kjent for sin vanskelige pels. Mamma har ikke ærend med å holde den i sjakk, så jeg måtte fram med kam og broderisaks for å få bort store klumper under magen hans. Sånn sett skulle jeg nok ha vært på besøk litt oftere enn en eller to ganger i året smiley


Mormor ble gravlagt fra Bø kirke. Denne kirka ble jeg også døpt i.

På begravelsesdagen var det full storm i Bø, så vinden tok døren til sakristiet når presten skulle gå inn…. Men det ble en veldig fin begravelse og minnestund. Det var godt å se igjen en del av familien også smiley

Hvil i fred mormor smileysmiley


Snilleste Heidi inviterte både oss og mamma/pappa på middag dagen etter begravelsen.

Hos Heidi, Ida og Hans bor blant annet (N)Solstorms Queen of Charm og datteren til Matti som heter NO*Sjarmkatten Neytiri. I tillegg bor også katten som gjorde at vi ble kjent med hverandre (N)Snurribart’s Sonja der, pluss to andre katter og tre hunder.

Hans hadde svingt seg på kjøkkenet og disket opp med en fantastisk middag! Vi nesten trillet fra bordet, men måtte dessverre løpe videre så alt for fort for vi hadde en bil som måtte leveres tilbake til rettmessig eier, og en buss som vi måtte nå.

Derfor fikk jeg dessverre heller ikke tatt noen bilder, men Heidi knipset i alle fall et bilde av middagsgjestene.

Tusen hjertelig takk Heidi, Hans og Ida. Det var utrolig koselig, og maten var fantastisk! smiley


Det hadde allerede vært mye farting, men vel tilbake i Harstad hadde jeg fortsatt noen planer. Jeg skulle møte Synnøve og Helga, i bursdag til Marie, jeg ville på Gangsåstoppen og jeg skulle til Bjarkøy for å besøke søsteren min. Dette skulle jeg klare på 2 1/2 dag, og det viste seg (ikke overraskende) at det ble umulig å få til… smiley

Synnøve tok heldigvis turen til Harstad og så gikk vi sammen på Gangsåstoppen. En av de tingene jeg savner mest med Harstad er toppturene jeg brukte å være på når jeg bodde der. Når jeg er på korte besøk orker jeg ikke de lange turene, men heldigvis må man ikke gå så langt for å få vakker utsikt. Vi fikk et nydelig vær med et vakkert lys, og Synnøve hadde ikke vært på Gangsåstoppen før så det var ekstra koselig å dele denne opplevelsen med henne.

Tusen takk Synnøve for en deilig tur smiley


Siste dag ble mer eller mindre tilbragt i senga. Jeg var utslitt eller all fartingen de siste dagene, og jeg grua meg til den slitsomme turen hjem. Derfor ble det ikke noe Helga-besøk selv om jeg så veldig gjerne skulle fått det til. Hun hadde heller ikke mulighet til å komme til Harstad denne gangen. Vi får håpe på bedre lykke neste gang.

Heldigvis orka Marie å komme bort til oss så jeg slapp å gå ut av huset. Anne Grete diska opp med deilig middag og Marie hadde med seg sjokoladekake. Takk jenter, dere er supre smiley


På formiddagen siste dagen kom søstra mi og mannen hennes kjørende til Harstad, så jeg fikk møtt dem også. De hadde med seg tørrfisk og andre godsaker til oss og det var kjempeflott! Solo bruker mye tørrfisk og/eller boknafisk og/eller klippfisk i afrikansk mat, så dette er gull verdt for oss. Tusen takk Bitte og Øystein smiley

Siste dagen gikk jeg også til det skritt å bestille meg sovekupè til turen hjem. Jeg elsker å sove på tog så turen hjem ble faktisk kjempekoselig. Både jeg og Solo sov godt og jeg tror nok vi skal gjenta suksessen med sovekupè neste gang vi velger å reise langt med tog.


Kattene var hos Renate og Kjell mens vi var nordafor. Der bodde de sammen med to birmakatter og det gikk helt smertefritt. Renate og Kjell er unike, og kattene stortrivdes der. Til og med Magda som ikke liker å reise på besøk til andre, kosa seg der borte. Tusen takk Renate og Kjell for kattepass og vennskap smiley

Borte bra, men hjemme best. Vi hadde en veldig fin tur nordover, men det er nå godt å komme hjem til seg selv igjen. Nå håper jeg det blir en stund til jeg skal farte like mye igjen smiley

(Ryktene sier at det er katteutstilling allerede neste helg, men så langt velger jeg å “glemme” det)