I helgen avholdt Nerikes katteklubb sin 84. og 85. katteutstilling og der har vi vært.

Jeg visste lite om utstillingen før jeg reiste. Jeg visste bare at den var i ok avstand fra oss, og ble avholdt på rett tidspunkt til å stille jentene før de skal parres. Senere skulle det gå opp for meg at dette var en utstilling litt utenom det vanlige.

Glad og fornøyd kjørte vi ivei på fredag. Vi hadde et nydelig kjørevær. Kaldt og delvis overskya. Purrfekt!


Ganske sent på kvelden (som vanlig) kom vi fram til Lannalodge golf resort utenfor Örebro. Der hadde vi fått oppgradert rommet vårt til De Luxe-rom så både vi og kattene hadde god plass. Dette rommet var bra smiley

Til tross for koselig rom og et stille og rolig hotell, sov jeg nesten ikke natt til lørdag. Jeg var dødstrøtt når klokka ringte, men jeg hadde gleda meg så masse, så det var bare å tvinge seg ut av senga!

Noe av det jeg gleda meg mest til på denne utstillingen var å få møte kattungekjøpere igjen. Marika var der med en av sine skogkatter. Marika eier ellers (N)Solstorms Bayangi, aka Daisy, men hun er hjemme med nyfødte kattunger. Det var superkoselig å treffe deg igjen Marika!

Hennes skogkatt gjorde det bra på utstillingen. Han stilte bare lørdagen og da fikk han Ex.1, BIV og NOM.


Ulrika har kjøpt (N)Solstorms Ask av Karma og hadde go’gutten med på utstilling. Det var så utrolig koselig å treffe deg også igjen Ulrika! Ask gjorde det bra på utstillingen, selv om han ble slått i NOM av gutten til Marika ovenfor.


Jeg hadde med disse jentene. Jeg satser på å få Magda til SC før hun blir parret, og Saga kan godt få bli IC før parring. Leo er snart 7 mnd og dermed snart “klar for dyst”, så derfor må jeg stille jentene nå i begynnelsen av året før det er for seint. Etter neste kull kan Magda kastreres, og da kan hun eventuelt fortsette å stilles som kastrat.


Her er et bilde jeg har stjålet fra Ulrika. Ask gjorde det bra. Han fikk Ex.1, BIV på lørdag og Ex.1, BIV og NOM på søndag. Han har et vakkert hode, super kropp og temperament syns jeg. Hannah Jensen syns han var for tjukk og sa at vekten var avgjørende for at han ikke ble nominert på lørdag. Der er jeg uenig med dommeren. Asker bare 8 mnd og kommer snart nok til å gå ned i vekt når han oppdager damene. Da syns jeg det er mye verre med voksne katter som er for tjukke eller for tynne.

En annen ting en av dommerne påpekte var at han har litt “ullig” pels. Det er jeg enig i, men jeg tror den verste ulla kommer til å forsvinne når han får voksenpelsen smiley

Alt i alt syns jeg han er en flott representant for (N)Solstorms og tuuuuusen takk til Ulrika for at du stiller ham så flott og for at du tar deg så godt av ham smiley


Magda fikk CACS og BIV begge dagene. På lørdagen var hun hos en veldig spennende dommer som kom helt fra Argentina!! Jeg måtte spørre om hun kom helt derfra, eller om hun bor i Europa, men hun hadde faktisk flydd 22 timer en vei for å komme til Sverige! Da sier det seg at hun ikke er en dommer man kommer til å møte så ofte. Hun på sin side syns det var spennende å komme til Sverige for å dømme for her var det mange sibirer. Det er en rase som hun ser lite til i Argentina. Jeg leste at det var 100 sibirer utstilt på lørdag og 79 på søndag, så det er jo mange også i svensk sammenheng.

Når det gjelder bedømmingen av Magda er jeg helt enig med henne. Jeg husker ikke hvorfor Magda ikke ble nominert her og nå, men jeg husker at jeg var helt enig og syns det var artig at hun kan rasen så godt selv om hun ikke ser den så ofte. At Magda endte opp med samme resultat begge dagene støtter bare det jeg sier. Hannahs kritikk på søndag var jeg også stort sett enig i. Magda er veldig typete og fin i hodet, men mister da en del i lengden og størrelsen. Hannah mente også at Magda hadde små ører, men der har Magda en magisk evne til å endre på ørestørrelsen fra årstid til årstid, for om sommeren når hun er i kort pels er de nemlig litt store smiley

Vel, åkke som er jeg enig med begge dommerne og lever mer enn godt med resultatet vi oppnådde smiley


Saga fikk CACIB og NOM begge dagene, og her var jeg også enig med dommerne. Hun kunne ha fått BIV på lørdag, men flaut nok var det flere bittemså floker i skjørtet til prinsessa…. Og en meget skamfull eier, oppdretter og utstiller (meg) fikk beskjed om at det var på grunn av min slarvighet hun ikke fikk BIV. Jeg gikk sporenstreks til buret for å ordne opp i forsmedelsen smiley

Sånn ellers syns jeg Saga fikk gode bedømmelser begge dagene. Hun er bedre enn sin farmor. Hun er større, lengre og har bedre benstamme. Bedre pelskvalitet for alderen, bedre profil og bedre øreplassering. Hun fikk heller ikke BIV på søndagen, men det skjønner jeg godt. Jeg syns hannen hun tapte mot er fantastisk fin og skjemmes ikke for å tape mot ham.

Alt i alt må jeg bare takke alle helgens 3 dommere for at dere likte (N)Solstorms-gjengen jeg er så stolt over og glad i smileysmileysmiley


For oss er ikke utstillingsturene “bare” selve utstillingen. Jeg er opptatt av å ha det koselig med gubben også.

Både lørdag og søndag gikk vi på restaurant og spiste deilig mat. Det ble også litt god vin på madammen og det var koselig! Solo spiste kebab begge dagene, mens jeg valgte pizza ene dagen og pasta andre dagen.


Det var ikke andre kattefolk (tror jeg) på hotellet. Fra søndag til mandag var det bare 3 gjester i alt, så da ble vi ekstra godt ivaretatt med gratis dessert og frokost på rommet.

Hotellet var billig og koselig så jeg tror vi velger det neste gang også. Det hotellet som var rett ved hallen tok 1000,- ekstra bare for kattene og det er jo rene vannvidd med tanke på hvor mye kritikk norske hotell har fått i media for å være skitne med spor av både blod, sæd og andre ting både her og der. Svenske hoteller er neppe noe bedre enn de norske… smiley

Jeg oppfordrer alle som må betale ekstra for katt på rommet om å gå gjennom rommet ved innsjekking og klage dersom det er noe som ikke er prikkfritt. Det provoserer meg utrolig at vi kattefolk skal betale mange hunder kroner for renhold som mange ganger er kritikkverdig i utgagspunktet smiley

Så fikk jeg sagt det også *puh* smiley

Tilbake til turen. Vi fikk handla en del nyttige ting både på utstillinga og på IKEA på vei hjem. Vi var flink til å (nesten) bare kjøpe nyttige ting. Kattene fikk ny do, mat, sand, sjampoo og litt annet, mens jeg og Solo fikk diverse småting vi trenger til huset. Veldig fornøyd smiley

Her kommer noen flere bilder av kattene mine og av Ask som eies av Ulrika (S*Alvnäs). Tusen takk for vakre bilder Katarina Eklöf smiley

Vakre Magda, min dronning smiley


Up and coming princess Saga, I love U smiley


Tøffe Ask som ikke vet at han er bebis. Snart 8 mnd og 5.6 kg.


Selve utstillingen har jeg ikke sagt noe om. Det gikk etterhvert opp for meg at dette er en veldig stor utstilling. Faktisk er det sveriges største! Det var nesten 800 katter i katalogen og 20 dommere! Det er ikke hverdagskost.

På bildet under er en del av dommerne. De var så mange at jeg ikke fikk alle på ett bilde. En del av dem var kjente og kjære, men det var også mange nye navn. Det er ekstra spennende når man møter nye dommere. Ofte er det de samme 10 – 15 man møter uansett hvilke utstillinger man er på, så kudos til Nerikes kattklubb for at dere hentet inn så mange spennende dommere.


Heller ikke alle burene fikk jeg plass til på ett bilde. Dette er vel ca halvparten. Det var en stor og fin hall, men med så mange mennesker ble det litt trangt. Det får vi leve med.

Det var en velorganisert utstilling med god stemning, så denne har vi satt en knapp på også til neste år.


Jeg bruker alltid å ta med noen få andre raser når jeg skriver fra innlegg etter utstilling. Særlig prøver jeg å vise fram de litt skjeldne. Denne gangen hadde jeg mer fokus på “skjeldne dommere”, men noen kattebilder ble det. Dette er en ung skogkatt som er samboer med (N)Solstorms Bayangi.

Han og matmor har jeg skrevet litt mer om lenger oppe i innlegget så ham trenger jeg ikke skrive mer om, men assistenten må trekkes fram. Han var Hannah sin assistent og han var veldig flink! Jeg aner ikke hvem han er, men han fortjener masse ros og gode ord for sitt arbeid og måten han håndterte kattene på. Sånne assistenter er gull verdt smiley


Huskatter har en naturlig plass i denne bloggen, og dette er en vakker blåmønstret huskatt! Jeg ønsker at så mange som mulig skal bli klar over at man kan stille ut huskatter også, og på denne utstillingen var flere huskatter. Det er så bra!

Denne falt jeg for og måtte ta den med i bloggen. Han minner meg mye om sibir så det er nok ikke rart at jeg likte han så godt. Dommeren hadde to andre hanner. Den som ble nominert var en svart/hvit gutt som minnet med om en Norsk skogkatt. Den tredje var en masket katt som mest sannsynligis var en rasekattblanding.

Jeg har ofte lurt på hva som får dommere til å velge den katten de velger når de nominerer huskatter. Standarden er så vag at det ikke er en spesiell type som skal prioriteres. Katten skal være sunn, velstelt og trivelig. Likevel ser jeg at noen huskatter vinner gang etter gang, så noe må få dommerne til å tenke likt.
Jeg tror mye har med pelsstellet å gjøre, sånn at snille, glade, friske huskatter som har fått et skikkelig profesjonelt utstillingsbad blir vinneren. Mulig jeg tar feil, jeg vet ikke


På disse to bildene er det egentlig dommerne jeg har tatt bilder av, for de er ukjente for meg. Den første heter Adrian og kommer fra Romania. Han holder en ocikatt. Dommeren under er Bobby fra GB, og der tror jeg katten er en bengal. Spennende med nye dommere smiley


Bobby Funk fra GB


Og så må jeg vise et bilde av vakre Ossian som er en flott sibirgutt. Han er en ganske ung hanne som jeg liker veldig godt. Han minner meg mye om Magda. De har samme fordelene og ulempene. Ossian er en flott stor gutt som det kan være greit å ha “i mente”. I tillegg er matmor en veldig flott og trivelig dame som jeg pratet masse med i helgen. Det var veldig koselig Elisabet.


Til slutt noen ord om Leo sin helg. Han var med bare for trening og selskap, for jeg kunne ikke la ham være helt alene hjemme en hel helg. Leo fikk trent på masse i helga, kjøre langt, sitte lenge i bur, være på hotell, komme på utstilling og oppleve utstillingsmiljøet.

Leo er en sofagris som syns det er veldig godt og trygt å være hjemme med matmor. Han blir aldri sint, men han kan bli redd og stresset i ukjente situasjoner. Jeg tror helga har vært utrolig bra for ham og er glad han fikk bli med. Han skal også få seg en treningsrunde når vi skal på Adelkatten i februar og så vurderer jeg å stille ham for første gang på Trønderkatten i April.*Puh*, dette ble et langt innlegg, men sånn blir det jo ofte når jeg har vært på tur. Som dere skjønner har helgen vært kjempefin og jeg gleder meg allerede til Adelkatten. Takk til alle involverte, denne helga skal jeg leve på lenge smiley