Forrige helg var vi på Adelkattens utstilling og der hadde jeg store forventninger om at Magda endelig skulle nå toppen og bli Supreme Champion. Vi pakket sammen kattene og kjørte sørover uten noen spikret plan hverken på hva vi skulle, hvor vi skulle eller hvor lenge vi skulle være borte.

Det eneste som var spikret var utstillingen, og at vi skulle besøke Unni. I tillegg håpte jeg selvsagt å møte jentene mine, og så ville jeg gjerne besøke Kari (CarilloCat).

Fredag kveld kom vi fram til hotellet og slappet av med et glass vin eller to før vi gikk til sengs. Leo liker ikke å komme til nye steder så han måtte undersøke både høyt og lavt. Her er han vel litt sånn midt i mellom?


En av dommerne som skulle ha dømt på utstillingen het Hanne Sofie Sneum. Hanne Sofie var en av mine favorittdommere og jeg har kjent henne både som assistent og utstiller i mange år.

Hun hadde vært syk lenge, og helgen før utstillingen gikk hun tragisk nok bort. Hun ble minnet med et minutts stillhet og noen gode ord før utstillingen begynte.

Jeg har aldri vært i en utstillingshall som har vært så stille, så det ble et respektfullt farvel med en kjær dommer, oppdretter og Cat Lady (både med stor C og L)


Det ble ei veldig koselig utstilling sammen med gode venner. Blant annet kom Linda og hennes datter Madelene kom og overrasket meg. Jeg kjenner Linda fra mange år tilbake da hun var oppdretter og utstiller av devons.

Her er et bilde av Madelene og Leo. Leo var alene på hotellrommet, så han ble overlykkelig over å få besøk av vakre unge damer smiley


Det var bra at han fikk kysset Madelene, for det Leo ikke visste var at Linda sitt hjerte allerede var tapt…. Devon rex er rasen i Linda sitt hjerte, og i møtet med denne tapte Leo med dunder og brak

Her er nemlig Linda sin store nye kjærlighet, en ung vakker devon rex. Dessverre for Linda var hun ikke til salgs.

Tusen takk for at dere tok turen innom. Det var kjempekoselig å møte dere igjen, og artig å se at Linda kosa seg så masse på utstilling. Jeg gleder meg allerede til neste gang vi møtes. Kanskje du har med katt da Linda? smiley


I tillegg kom søteste Silje for å hilse på.

Silje er Magda sin reserve-mamma. Når hun var kattunge bodde nemlig Magda hos Silje m/familie i noen måneder mens Silje stilte henne for meg på Østlandet.

Tusen takk for den varme gode klemmen Silje, og for at du overrasket meg. Det var vel verdt å slite seg ut av senga for å møte deg igjen smiley


Jeg brukte også mye tid sammen med Kari, noe som alltid er koselig. Kari og jeg er to alen av samme stykke, like brautete og storkjefta begge to… smiley
Det var noen år vi ikke har hatt kontakt, men de siste 4 årene har vi snakket mye sammen og det er jeg veldig glad for.

Kari har “gått over til fienden” og skaffet seg Neva Masquerade, noe som ikke alle helt klarer å svelge smiley Hun har også kjøpt denne vakre hvite sibirgutten som ble BIS kattunge på lørdag.


Her er BIS hannkatt begge dagene. Han ble også beste hannkatt i kategori II i 2018. Kedr er en av de fineste hannkatten i Norge syns jeg. En idealkatt smiley

Dette bildet gjør han dessverre ikke rettferdighet. Kedr må oppleves irl


Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært interessert i nevaene når jeg har vært på utstilling. Jeg har ikke hatt kontakt med nevaeierne og -oppdretterne i Norge.

Nå har jeg meldt meg inn i Sibir- og NevaRingen, og da er det naturlig at man blir kjent med de andre medlemmene også. De har vist seg å være snille, rause og koselige mennesker som jeg håper å bli bedre kjent med fremover.

Jeg skal prøve å vise nevaene mer interesse i fremtiden, men siden jeg ikke har neva selv blir det nok litt så som så. Det blir nok mest venners katter som eventuelt havner i bloggen min smiley

Denne vakre gutten eies av Bucru som har oppdrettet NO*CreamPuff’s


Dette er en annen neva, denne gangen en mye yngre gutt. Jeg husker dessverre ikke hvem som eier denne…


Så til mine egne katter. Saga hadde konkurranse om certet på lørdag fra den søte unge damen på bildet under. Hun ser veldig svart ut, men det var ingen tvil om at hun hadde sølv når man sjekket nøyere. Det er så utrolig søtt med svarte katter som har hvite barter smiley

Heldigvis for meg vant Saga i konkurransen om certet, og ble dermed Internasjonal Champion på lørdag. Hun ble også BIV smiley

Magda fikk sitt nest siste CACS på lørdag, og ble i tillegg NOM. I panelet ble det stemmelikhet mellom henne og en skogkatt, og skilledommeren bestemte at skogkatten skulle vinne. Synd, for det hadde vært artig å avslutte Magda sin karriere som fertil med en BIS smiley

På søndag fikk Saga sitt første CAGCIB (cert mot Grand Internasjonal Champion) og i tillegg NOM. I panel fikk hun også en stemme smiley

Magda fikk sitt siste CACS og ble dermed Supreme Champion. Da er vi i mål! smiley


Jeg prøver alltid å ta noen bilder av andre raser, og denne gangen ble det blant annet en perser jeg festet meg ved.

Dette er en eldre perser som stilte som kastrat og veteran. Han var 8 – 9 år, og jeg syns det er ekstra imponerende å holde en perser i utstillingskondisjon i såpass høy alder.

Jeg prata litt med perserfolket og fikk noen råd ang bading og ikke minst føning. Perserfolket er de som virkelig kan bading så det var til god hjelp. Tusen takk smiley


Dette er et ragdoll fra (N)Azzi’s.

Janne og jeg er i samme klubb, og hun tok turen helt fra Harstad med 6 katter!

Hun vant beste kull, beste oppdrett og Best in Show med sine katter, så jeg tror hun var godt fornøyd med turen smiley


Utstillinga var vi altså godt fornøyd med, men jeg må jo skrive noen ord om resten av turen vår også smiley

Vi bodde på bare en natt på Letohallen hotel, deretter dro vi til Unni. Når folk spurte hvor jeg bodde hørte jeg at det knaket i hjernen når jeg sa jeg bodde hos Unni. Hvem er Unni?? Da måtte jeg jo informere dem om at verden består av mer enn katt og at jeg kjenner Unni gjennom studier smiley

Unni… Hvor skal man begynne? Unni åpnet huset sitt for oss, 3 katter, og i tillegg kom Edel på middag og overnatting lørdagen. Det var så utrolig koselig!!

Kattene var helt forstyrra de første to dagene, for Unni har en stor leilighet som det tar tid å bli kjent med. Men på slutten klarte ikke Magda å motstå å få kos lenger.

Tusen hjertelig takk Unni, for mye tuillprat, masse fliring, god mat, kjærringsnakk, gode vibber og et fantastisk vennskap. Love you smiley


Edel fikk jeg ikke ta bilde av, men jeg fikk en kjempekoselig kopp hos henne og Suzana og har tatt bilde av den i alle fall smiley

Vi hadde en kjempekoselig kveld sammen, med pizza, quiz og god stemning. Tusen takk for at du kom lillemor, det betyr kjempemasse smiley


Etter det skilte jeg og Solo lag et par dager. Mens han dro til kamerunske venner, dro jeg til Kari (CarilloCat). Kari hadde disse fire vakringene som jeg tok en del bilder av.

Jeg tror kanskje hun ønsker seg forvert til en gutt, så hvis noen på østlandet ønsker seg sibirkatt kan de ta kontakt med henne smiley

Her er Kari sin hjemmeside


Denne ville gjerne være med meg hjem. “Vær så snill”, ba den smileysmiley


Kari har også en papegøye, og det er noe jeg har ønsket meg siden jeg var lita.

Jeg syns de er utrolig vakre og interessante skapninger, men det er jo mye arbeid med dem og så er det en utfordring at de lever så enormt lenge. Derfor har det blitt med drømmen.


Kari selv pratet jo også som en papegøye, eller en foss om man vil smiley

Det ble omvisning i katteriet, og jeg fikk se både stort og smått. Vi drakk kaffe, spiste pizza, diskuterte katt, og løste noen få verdensproblemer. Akkurat som i gamle dager altså smiley

1000 takk for at jeg fikk kommme på besøk Kari, jeg håper ikke det blir like lenge til neste gang smileysmiley


På onsdag satte vi nesen hjemover, men vi stoppet en natt i Lillehammer for å besøke Suzana.

Suzana går på en skole som heter LIMPI, og de har mye fokus på låtskriving i tillegg til sang og produksjon av musikk. Elevene skulle ha konsert på onsdagskvelden, og siden jeg hadde bursdag på torsdagen (og Solomon den 6. februar) slo vi ut håret og tok en helaften i Lillehammer.

Det ble en fantastisk kveld. Over all forventning! Jeg kan dessverre ikke legge ut videoer på opptredenene, men jeg kan love at både musikken og showet, stemningen og vinen var super. God mat fikk vi også smiley

Suzana kan følges på Instagram under zanagramz, eller på facebook for dem som er interessert smiley


Torsdag hadde Solo egentlig planlagt en “date” med Suzana. Det vil si at han skulle få være med henne i studio og se hvordan det fungerer.

Men vi hadde klart å rote bort nøklene våre, så vi måtte bruke noen paniske minutter (føltes som timer!!) på å finne dem. Da falt avtalen med Suzana dessverre ut, for hun er en opptatt ung dame.

Nøklene ble etterhvert gjenfunnet i hotellets resepsjonsområde… smiley

Turen hjem gikk greit, ikke noe spennende å fortelle derfra. Men jeg må legge inn et bilde jeg tok av fjellet og vakre linseskyer.


Til slutt et lite apropos.

Vi bodde på to forskjellige hotell denne uken. På det ene betalte vi tillegg for renhold for å ha katt, men ikke på det andre. Jeg har tidligere skrevet om det å ha katt med på hotell, og jeg står ved det jeg har sagt før!

Dette bildet ble tatt på ett av hotellene. Bak senga på det ene hotellet fant vi blant annet brukt snus og en ølkork, og det er dessverre ikke uvanlig… smiley

Jeg oppfordrer som vanlig alle til å gå gjennom rommet sitt med lykt og lupe for å se om renholdet holder en standard som skal rettferdiggjøre at vi kattefolk må betale hundrevis av kroner for ekstra renhold etter at vi har vært der en natt eller to.

*puh*, så fikk jeg sagt det også

Dette ble et langt innlegg fra en innholdsrik uke. Neste utstilling for oss blir Trønderkatten i april.