We got the breeder name in 2004.

After breeding birmans since 2005 and added siberians in 2007, we decided to concentrate our breeding on siberians only in 2008. We are not breeding Neva Masquerade.

Den rasen jeg begynte med var litt tilfeldig valgt. Jeg husker jeg syns somali var utrolig vakker for den ser ut som en rødrev når den er viltfarget, men tilfeldigvis kom jeg borti (N)Shan Thais Elaine som skulle omplasseres.

Elaine var en blåmasket Hellig Birma og noe av det vakreste jeg hadde sett noen gang. Det ble bestemt at Elaine skulle komme til oss og jeg ble forelsket både i rasen og katten. Jeg ønsket å begynne med avl!

Jeg syns jeg kunne skilte med mye avlserfaring siden jeg kom fra gård, men etterhvert har jeg oppdaget at avl handler om mye mer enn det praktiske i å fysisk ta imot avkom. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke hadde noen spikret avlsplan når jeg startet, men hvem har vel det?

Når jeg fikk min Aztii i 2006 (første kull i 2007), ble jeg totalt fasinert av sibirens væremåte, intelligens og i tillegg det store fargespekteret de hadde. Jeg elsker genetikk og syns sibirene med alle sine farger virket med spennende. I tillegg var jeg litt allergisk. Men hovedgrunne til at jeg valgte å drive kun med en rase var at jeg gikk gjennom en skilsmisse, og alle som har vært gjennom det vet at det er en tung og opprivende prossess der man må ta tunge valg.

We don’t make Money on Our breeding, rather the opposite. As most
breeders do we make this effort because it’s and interesting hobby and exiting Challenge. Also, we have met many wonderful People trough breeding and Showing Our cats. Cats from Our cattery are living in Holland, Canada, Australia, Norway and Sweden

At folk tjener penger på katteavl er jo en stor vits. Når jeg møtte Solo hadde jeg 13 kattunger, og fikk inn mye penger på kort tid, så han trodde jo det var en gullgruve! Men nå har vi vært sammen i 6 år og han ser hva kattene koster oss bare i det daglige. I tillegg bruker vi tusenvis av kroner på utstilling og har nå kjøpt inn 4 nye importer som har sine
kostnader.

Nå hører jeg at han forteller sine afrikanske venner at katteavl ikke er noen business. Reality hurts smiley

My females have kittens now and then and they will be available for
loving homes. We sell kittens to catteries who respect and share our Breeding ethics and goals.

Min forvert og “sister from another mother” sier at ingenting jeg gjør er tilfeldig, og det er sant. Jeg har alltid en grunn og et mål med det jeg gjør og håper mine kattungekjøpere respekterer det.


Our cats are much loved family members and we try to give the kittens
the best possible start in life. They are raised under foot in a loving and caring environment, and do not leave Our Cattery Before they are 12 weeks. They are bred and sold according to NRR/Fife rules and bred according to the Fife standard..

We show our cats now and then, and pride ourselves in breeding beautiful
type. We have a few (N)Solstorms Supreme Champions, we have several Best in Show Winners, and one Junior Winner. We also have a Scandinavian
Winner.

Vi stiller ut. Sikkert mer enn noen, men også mye mindre enn
andre. Noen skryter av at kattene har 60 BIV eller BIS, og det er lett å bli imponert. Men hvor mange utstillinger har katten vært på da? Magda er kanskje min mest utstilte katt, og hun har ikke vært på i nærheten av 60
utstillinger…
Jeg har få katter og stiller med jevne mellomrom. Jeg vet at jeg har gode
resultater til tross for relativt få utstillinger, selv om det enda er titler som står på ønskelista.

We make sure we do the best we can for the cats we breed to be healthy.
We don’t change our breeding stock whenever a new “fashion” comes
along, but have kept to the same breeding line and program all the way. After breeding and testing our cats for generations now, we feel quite confident about the health and have invested in some new breeding cats in 2017 and 2018.

Vi ser at noen hiver seg på en eller annen mote, og bytter ut hele
sin avlsbase på grunn av det. Det første jeg spør meg om er om dette er
familiemedlemmer eller rene avlsdyr? Joda, jeg også omplasserer katter, men det er etter at de er ferdig i avl og det er ikke 3 – 4 – 5 i løpet av ett år. Matti bor hos mine foreldre, Kitty Purry bor hos min søster Anne Grete, så jeg ser dem igjen relativt ofte!

Jeg har holdt på med samme linje siden Taiga ble født i 2007. Han er selve stamfaren i mitt oppdrett. Stammoren Summer var født i 2008. Bagheera født i 2008. Så ble Teddy født i 2009. Disse fire kattene er de viktigste i mitt katteri og alle mine katter stammer fra disse 4 kattene.

I tillegg har Emil født i 2010, Pande født i 2013, Emil født i 2014 og Cowboy født i 2015 bidratt til min avl.

Jeg har testet alle mine for HCM og det samme har de fleste jeg har kjøpt fra. Jeg har i tillegg testet for PKD, PK-def og blodtype hos noen og
har aldri hatt noen problemer. Jeg har to kull med relativ høy innavlsprosent, og ingen av deres tester tyder heller på noen problemer. Dess høyere innavl dess høyere er jo sjansen for at negative gener slår ut så disse testene er kjempeviktige for meg. Heldigvis har jeg bare fått gode tilbakemeldinger!

Jeg har heller ikke hatt problemer hos avkom annet enn at et avkom (ett år) og en omplassert katt har dødd av FIP mange måneder eller år etter at de reiste fra oss.

Nå i 2018 – 19 har jeg investert i nye katter. Det er første gang siden pande som ble født i 2013. Disse blir i første omgang blandet med mine egne linjer for å bli kjent med dem. Å parre import med import er et sjansespill som jeg ikke gir meg inn på

Sånn, dette var min post i dag. Helt uten bilde? Jeg får legge inn ett av baby Saga bare for pynt smiley