Endelig kan jeg melde det som rimelig sikkert at vår skjønne Gulla er drektig med tøffe Hearts. Det betyr at vi venter et kull med bare røde kattunger om noen uker. Vi er litt usikker på når parringen ble gjennomført, så vi kan ikke gi noen mer bestemt dato enda.

Gulla er en katt jeg har importert som har nye linjer for meg. Derfor har jeg i første omgang valgt på parre henne med Hearts som har linjer som jeg kjenner veldig godt. Hearts eies av min veldig gode venn Marie. Det er aktuelt å selge ett avkom til avl, så om noen oppdrettere kunne tenkt seg en rød katt er det bare å ta kontakt. En oppdretter in spe som kunne tenke seg å begynne som forvert/deleier er også veldig velkommen. Da blir katten overført med oppdretterrett etter at forvertavtalen er avsluttet hvis det ikke dukker opp arvelige sykdommer eller andre avlsproblemer etterhvert.

Begge kattene er testet for sykdommer som både er vanlige og uvanlige i rasen, og det er ikke oppdaget et eneste problem. Unntaket av sykdommer som er testet for er PKD-scanning, men ingen av dem har den katten som er mistenkt for de fleste PKD-tilfellene i Norge og Sverige i stamtavla. Gulla kommer til å bli testet ved neste HCM-scanning, for Hearts sin del er det mer usikkert av mangel på kvalifiserte veterinærer der han bor. Men flere nære slektninger er scannet normal smiley

Gulla bærer cs-genet som gir maske/neva masquerade så ca 25% av avkommene (statistisk) vil få dette genet. Jeg ønsker ikke at mine katter skal parres med neva, men de må gjerne parres med sibirer som bærer cs-genet.

Når det gjelder utstilling har Gulla bare vært stilt ut en gang. Hun fikk god bedømming og ble nominert til panel. Hearts har hatt en veldig lovende utstillingskarriere, og er pr i dag IC (ett cert fra GIC), har mange BIV, NOM og en BIS og Beste klubbkatt i tillegg.

For nye oppdrettere vil jeg mer enn gjerne være mentor slik at de ikke står alene i den store skumle oppdretterverden. Grunnen til at jeg ikke planlegger å beholde fra denne kombinasjonen er ene og alene plassmangel, men som sagt er forvert/deleie/annen oppdretter veldig velkommen og aktuelt. Da kan jeg beholde linjene fra disse to vakre kattene på den måten.

Ta veldig gjerne kontakt ved interesse smiley
solstorms (at) mail.com