I helgen har vi vært i Oslo på utstilling. Jeg syns Saga er så fin for tiden, så jeg ønsket og stille henne enda litt mer før parring. Derfor fant jeg ut at vi skulle melde på til utstillinga til NORAK. Ellers har jeg vært litt for sein med påmelding til andre aktuelle utstillinger og det er veldig synd. NORAK er forøvrig den største og eldste rasekattklubben i Norge, og den ble startet i 1938.

Det er langt å kjøre til Jesshem, men fredags ettermiddag satte vi nesen mot Østlandet. På kvelden var vi framme hos Unni. Saga var godt fornøyd med å være ferdig med kjøreturen, og da var det tid for kos og litt herjing før vi kunne ta kvelden.


Når vi kom til Jessheim var det regn, men i løpet av helgen ble det nesten sommer. Det var nydelig grønt og fint, men ikke særlig varmt. For oss “nordlendinger” var det nesten som sommer uansett smiley


Jeg har meldt meg inn i Sibir- og Nevaringen der jeg absolutt føler meg hjemme. I denne klubben er medlemmene rause og åpne. Jeg føler meg inkludert, og jeg stortrives med å være sammen med dem.

Klubben er åpne både for medlemmer med både sibir og neva. Noen medlemmer har bare neva, noen har både sibir og neva, og noen har bare sibir som jeg smiley

Burcu hadde holdt av bur til oss sånn at vi satt sammen, og vi prata og kosa oss hele helgen. Noen av dem har jeg møtt før, men jeg ble også kjent med noen nye. Det er alltid koselig smiley


Her er en av kattene til Burcu. Det er en ung skilpadde m/hvitt, og hun er så søt. Første gang jeg så en skilpadde-ragdoll ble jeg totalt betatt, og denne jenta har litt av den samme virkningen på meg. Hun ser ut som en engel, men klarte å ødelegge minst to viftepinner i løpet av utstillingen, så sannheten er nok en litt annen smiley

Burcu er en flink oppdretter på neva, og hun fikk BIS på eget avkom for første gang denne helga. Det var veldig koselig.


Flere koselige ting skjedde på lørdag. Min lille russejente Edel kom innom, så jeg fikk kost meg litt sammen med henne. Det er ikke så ofte vi ser hverandre siden hun bor i Oslo, men vi prøver å treffes når jeg stiller ut sørpå. Takk for at du kom innom snuppa smiley


Så traff jeg jo Unni, og det var som vanlig koselig også. Jeg og Unni har kjent hverandre i hvert fall i 15 år. Vi ble kjent dengang det var populært med diskusjonsfora på nett og har holdt kontakt i alle år. Unni har devon rex, og den gutten som bor hos mamma er oppdrettet av Unni. Unni fikk BIV og NOM på gutten sin, og spesielt BIV er jo artig for devon-folk, siden det ikke er så ofte så mange devons møtes på en utstilling at de kan ta ut BIV. Gratulerer Unni


Saga fikk CAGCIB begge dagene og ble nominert til panel. På lørdag gikk hun hele veien og fikk Best in Show voksen hunnkatt. Det var veldig morsomt, og jeg er jo stolt av go’jenta mi. Takk til Michael Edstrøm som nominerte henne, og dommerne som stemte på henne smiley

Dommeren på bildet heter Riika og er en ny dommer som vi kjenner godt fra utstilling i Harstad og i Nord-Sverige. Hun har nettopp tatt eksamen så det var ekstra morsomt å møte henne, gi henne en klem og gratulere henne. Jeg tror hun blir en veldig godt likt dommer etterhvert smiley


Et lite skrytebilde av kattene mine. Leo fikk sitt første CAC på lørdag. Saga fikk CAGCIB, NOM og BIS!


Unni er glad i hvitvin, og tilfeldigvis hadde jeg kjøpt med ei flaske hvit boblevin. Det passet jo ypperlig når vi hadde en BIS å feire smiley


Søndagen startet med at jeg ble forelsket. Jeg skal ikke ha neva selv, men det er jo lov til å se. Denne skjønne jenta tror jeg er den vakreste nevaen jeg har sett. Hun var bare en stor sukkerklump hele katten (og forverten hennes også forsåvidt), og jeg ble totalt forelsket.

Hun er überskjønn og jeg gleder meg til å følge utviklingen hennes fremover.

På søndagen gikk det over all forventning for begge kattene mine. Både Saga og Leo fikk cert og ble NOM! Leo er jo alt for ung til å kunne “bite fra seg” i panel, men han fikk i alle fall trening. Saga fikk 2 av 6 stemmer denne dagen. De andre 4 stemmene gikk til en vakker skogkatt. Men det er deilig å vite at flere av dommerne liker go’jenta mi så godt. Takk for stemmene smiley


Her er Leo i panel. Han er jo så liten og i tillegg veldig kortpelsa, så han ser ut som en liten fjott smiley Men han oppførte seg kjempebra, og det er bra trening for ham å bli vist fram av andre enn meg. Forhåpentligvis er det ikke siste gang han er i panel smiley


Solo reiste på besøk til en Kameruner på lørdag, og kunne jo ikke komme tomhendt tilbake. Sånn er det i afrika smiley

Dette er kokte bønner med fisk, og det er veldig godt. Forskjellen på når Solo og andre kamerunere lager mat er mengden chilli. Solo bruker ingenting, mens alle andre bruker masse. Men det var godt, så tusen takk for omtanken Hilary smiley


På søndags kveld ble Unni utfordret i sitt fag som lærer, noe som tente engasjementet. Solo hadde spørsmål om en hel rekke med forskjellige prefix og suffix på norsk. Jeg vet ikke om det var læreren eller eleven (eller tilhøreren) som var ivrigst, men det ble en koselig og lærerik kveld for alle involverte smiley


Mandag satte vi turen nordover igjen og kom hjem sent på kvelden. Vi hadde mye med oss når vi reiste nedover, men ikke noe særlig mindre når vi kom hjem igjen!! Det er som når man reiser med barn, man må ha dobbelt av alt… Men jeg er veldig fornøyd med innkjøpene jeg gjorde. Kattesand til 170 kroner eska og 10 kg kattemat til 400 kroner.


Kattene var veldig fornøyd med at matmor og matfar kom hjem, og har nesten bodd på fanget siden vi kom inn døra. Neste planlagte utstilling blir bare for Leo, og det blir her i nærområdet.

Da gjenstår det bare å takke Unni enda en gang for at du åpnet hus og hjerte for oss. Det er alltid så godt å komme til deg. Og verden må jo etterhvert bli et bedre sted siden vi løser ett og annet verdensproblem hver gang vi møtes smiley

Tusen takk også til Edel for at du orka å ta fri fra russefeiringen for å møte mamsen, Unni for koselig samvær lørdag, og medlemmene i sibir- og nevagjengen for at dere får meg til å føle meg inkludert og verdsatt. Gleder meg til neste gang vi møtes smiley