Jeg har ikke hatt nett på en stund, så jeg har ikke fått skrevet blogg. Og nå som nettet er tilbake får jeg starte med en liten post om C2-kullet smiley

De har blitt over 3 uker og vokser så det knaker. Nå er de nesten på tur ut av fødekassen. En og annen har allerede vært ute på vift, og i går fant mamma Magda igjen kattungen sin på andre siden av sofaen. Nå har vi tettet igjen under sofaen så de ikke går alt for langt bort fra fødekassen.

Magda er en superflink og trygg mamma, og storkoser seg med kullet sitt. Dette blir hennes siste kull og jeg gleder meg til hun blir kastrert og bare skal være kosekatt resten av livet.


I går fikk jeg avbestilling på denne prinsessa, så hun er nå til salgs til kos.

Hun heter Crazy Cat Lady og har fargekoden SIB fs 09 24, sølvskilpaddespottet med hvitt smiley

Som voksen blir hun en fin blanding av rødt og sølv på kroppen, og har en liten “paddenese” der begge fargene vises. Også ansiktet er delt i to; sølv på ene siden og hvit på den andre. Hun har hvite labber og litt hvitt i ansiktet. Lady er en katt med litt uvanlig farge og hun er en vakker og rasetypisk sibir.

Hun er også en sosial jente som kommer til kanten av fødekassa sammen med min Dreamcatcher og Sugar og søker kontakt så snart jeg snakker til dem.

Foreldrene har et purrfect gemytt. Veldig snille og kosete begge to. Mamma Magda liker bare meg, mens pappa Leo liker alle bare de er snille. Begge foreldrene er utstilt med godt resultat. Særlig mamma Magda har vunnet mye. Pappa er ung enda, men han er en lovende gutt.

Begge foreldrene er testet for de sykdommene som av og til dukker opp på sibir + en del andre for sikkerhets skyld. Begge to har fulle stamtavler, så disse linjene er det avlet på i mange år. Mamma er født hjemme hos meg, mens pappa er import fra Ukraina.

Jeg er medlem i Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR), og gjennom dem i Fédération Internationale Féline (Fife). Lokalt er jeg med i katteklubben Hålogalandkatten som har sete i Harstad. Alle mine kattunger selges i henhold til NRR og Fife sine regler smiley

I tillegg er jeg medlem av raseringen Sibir- og Nevaringen som er en klubb for begge søskenrasene (sibirkatt og Neva Masquerade).


Dette er den jenta jeg skal beholdehun. Hun heter Chippewa Dreamcatcher og har fargekoden SIB f 24, sortskilpaddespottet.

Jeg bruker å følge hjertet mitt når jeg skal velge hvilken kattunge som skal bli i oppdrettet. Denne gangen var det denne jeg hadde sett meg ut ved fødselen, men jeg tenkte at skulle jeg vente litt med å velge likevel. Etter mye om og men bestemte jeg meg for at dette skulle bli min nye katt selv, om jeg tror stjernen i kullet er sølvjenta under.

Denne lille jenta minner meg nemlig mye om mamma Magda, og minner meg enda mer om min første store kjærlighet som het Bissan. Derfor ble det umulig for meg å selge henne. Hun skal hete Dreamcatcher, og fanger to av mine store drømmekatter i en smiley


Her er den jenta jeg har valgt å selge, og hun tror jeg blir en stjerne. Hun har byttet navn, og skal nå hete Call me Sugar (hun er søt som sukker)

Sugar er uendelig vakker, og har i tillegg en veldig utadvendt personlighet. Hennes nye eier er ikke 100% bestemt enda, men hun skal uansett selges til avl/utstilling. Hun er nok “best” i kullet.

Denne har samme fargekode som den første jenta, men har mindre rødt og mer hvitt. Hun er den største i kullet. Alle sølvkattungene har et fantastisk vakkert sølv, og det må jeg takke pappa Leo for smiley


Lille Terje er også fantastisk søt. Jeg elsker jo røde og skilpaddefargede katter smiley
Terje er kalt opp etter naboen vår og på stamtavla skal han hete Catch & Release-Terje.

Terje har fargekoden SIB ds 09 24. Rødsølvspottet med hvitt. Han får en lys rød farge som voksen og han har hvite bein. Jeg tror mønsteret hans blir veldig tydelig som voksen, og det syns jeg er veldig vakkert.

Han skal flytte til Luleå og bli kosekatt, og lillebror til den andre sibirkatten som bor i huset.


Den siste gutten heter CUL8R Alligator (See you later Alligator) og har fargekoden SIB ns 24, sortsølvspottet. Han er en stor og tøff gutt som kanskje skal til avl i utlandet.

Begge guttene er litt mammadalt og syns det er aller greiest å henge i puppen til mamma Magda. Gutter liker jo ofte pupper, så det er ikke noe nytt sånn sett smiley

Alligator er en flott gutt som jeg tror og håper kan bidra mye til sibiravlen.


Da er i hvertfall ungene behørlig presentert. Hvis noen der ute ønsker seg en kjempesøt kosekatt er det bare å ta kontakt.