Det er mye jeg kan skrive om når jeg ser tilbake på 2019, men jeg legger en del vekt på utstillinger. Etter å ha kjøpt 3 – 4 nye katter året før skulle jeg ha et år med mange kull og få utstillinger, men resultatet ble omvendt. Sånn går no dagan… 🙂

Alt i alt syns jeg 2019 har vært et godt katteår 🙂

Örebro i januar

I Örebro møtte jeg både Marika som eier (N)Solstorms Bayangi og Ulrika som eier (N)Solstorms Ask av Karma. Selv hadde jeg med meg SC (N)Solstorms Magda – min Midtsommernattsdrøm JW DVM (Magda) og IC (N)Solstorms Bali Chamba (Saga).

Ask fikk Ex.1 og BIV på lørdag. Ex.1, BIV og NOM på Søndag, Magda fikk CACS og BIV begge dagene, mens Saga fikk CACIB og NOM begge dagene.

Vi hadde en super tur, og noterte dette som en favorittutstilling

Adelkatten i Februar

På Adelkatten i Februar ble Saga Internasjonal Champion, og Magda ble endelig Supreme Champion! I tillegg fikk de noen BIV og NOM begge dager, og Magda ble “nesten BIS”. Det ble stemmelikhet mellom henne og en skogkatt, men skogkatten fikk stemmen til skilledommeren.

Adelkatten er en fin utstilling som vi reiser til av og til

NORAK i Mai

I mai dro vi til Oslo med Saga og Leo. Begge to gjorde det veldig bra. De fikk sine cert, og Saga ble i tillegg BIS lørdag! På Søndag fikk begge to sine cert og ble NOM.

NORAK er også en fin utstilling som det passer fint for oss å reise til

HÅLKA i Mai

HÅLKA er jo min klubb, og en klubb jeg prøver å prioritere.

I 2019 kunne jeg ikke vært til stede selv, men jeg hadde mange (N)Solstorms-katter der. Denne gjengen er en del av familien Kitty/Hearts. Paret i midten med datter Aurora Polaris til venstre og sønnen Aske til høyre.

Hearts fikk Grand-tittelen på lørdag og cert mot Supreme-tittel på søndag. Kitty fikk cert mot Grand begge dagene og NOM på søndag. Aurora og Aske fikk CAC begge dagene, mens lille Ariel fikk Ex.1 på lørdag. Ex.1 og NOM på søndag. *puh*, det var mange

Men det aller beste var at vakre Atlas, som jeg eier sammen med Heidi, fikk CAC, NOM og BIS begge dagene! Herlig

Luleå i September

Utstillingen i Luleå er min favorittutstilling. Der møter vi alltid gode gamle venner fra Nord-Norge, Nord-Sverige og Finland. Vi kan bo på camping, noe som er veldig sosialt, og de har verdens beste lunch!

Dette året hadde jeg med meg Gulla, og Marie kom med Hearts. Gulla fikk CAC begge dagene, mens Hearts fikk CACS, BIV, NOM og en stemme på lørdag og CACS på søndag.

HÄK i Oktober

I oktober dro jeg med Leo, Hope og Sol til Hälsingekatten. Dette er en utstilling som er relativt nært oss så den har vi notert oss som favoritt. I tillegg til mine, stilte (N)Solstorms Call me Sugar.

Leo ble Champion på lørdag og fikk CACIB på søndag. Hope fikk CAC + NOM på lørdag og ble Champion på søndag. Lille Sol ble ex.1 begge dagene, mens søster Sugar slo seg helt vrang hos dommerne og kom på en sur sisteplass både lørdag og søndag.

Porsgrunn i November

I november reiste jeg helt til Porsgrunn med tog og det ble en kjempetur!

Det var en veldig fin og koselig utstilling, men for langt å reise til at jeg legger den inn under favoritter.

Jeg hadde med meg lille Sol og Saga. Saga fikk sine cert begge dagene, og lille Sol ble Ex.1 og NOM begge dagene. Dette ble årets siste utstilling i 2019

2 kull i 2019

Jeg hadde planlagt at 2019 skulle bli et rekordår i forhold til antall kull, men vi fikk bare 2. Det var to flotte kull som jeg er veldig stolt over, og det ble til sammen 10 kattunger.

C2-kullet ble det siste kullet til Magda og det første til Leo. Her ble det født 3 jenter og 2 gutter og det ble tidlig klart hvem jeg måtte velge. Lille vakre (N)Solstorms Chippewa Dreamcatcher, aka Sol blir mammas arvtager i katteriet.

To søsken ble solgt til oppdrett i Sverige og Sveits, og de to siste ble solgt til kos i Norge og Sverige. Alle har fått supre hjem

D2-kullet ble født 18.oktober, og det var hele 7 kattunger! Dessverre ble førstegangsfødende mamma Gulla veldig urolig og stressa, så hun klarte ikke helt å ta seg av ungene det første døgnet. Det førte til at vi mista 2 kattunger. Men etter to dager roa det hele seg, morsinnstinktet satte inn for fullt og nå har vi 5 småpøbler løpende rundt her. Gutten på bildet var førstefødt. Han skal hete (N)Solstorms Dangfart og blir i oppdrettet

Av de andre 4 er det snakk om at jentene skal til avl, mens de to andre guttene som er på bildet under er til salgs til kos.

Tiløkning i katteriet…

Jeg skulle jo ikke kjøpe flere nye katter på noen år, men sånn ble det ikke.

To deilige katter ble medlemmer av (N)Solstorms-familien i 2019. En vakker stortsmoke/hvit gutt fra Finland som heter FI*Lumikissan Nappi, og en tøff skilpadde/hvit jente som heter Karmen Colour Foot*PL. Begge bor i forhjem.

I tillegg har Leo flyttet i forhjem etter at vi beholdt datteren hans her hjemme hos oss. Hun heter (N)Solstorms Chippewa Dreamcatcher

Ellers

I februar ble jeg også varamedlem i Avlsrådet i NRR. Jeg ble valgt inn etter NRR GF, og syns det er spennende, lærerikt og artig å sitte i avlsrådet. Det ønsker jeg å fortsette med

Jeg ble medlem av Sibir- og Nevaringen og anbefaler den klubben for alle som er interessert i sibirkatt.

Tusen takk!!

Tusen takk til alle (N)Solstorms-eiere som holder kontakten og som oppdaterer meg om kattene “mine”. Tusen takk for at dere tar så godt vare på dem. Jeg har en gruppe for oss med (N)Solstorms-katter på Facebook, og det er kjempekoselig.

Tusen takk også til forverter, venner og samarbeidspartnere. Jeg hadde aldri klart meg uten dere!

Og takk til de som leser denne bloggen 🙂

Godt nytt år! 🙂

Hva bringer 2020?

Det første som er planlagt i katteåret 2020 er utstilling. Vi skal til NORAK, Örebro, Trønderkatten og SWS.

I tillegg håper jeg at jeg får til noen av de parringene jeg ikke fikk til i 2019. Hope, Saga og Karmen skal jeg prøve å parre. Kanskje også Sol og Gulla.

Ellers tror jeg ting bare får komme som de faller seg 🙂