Det virker som om Nappi er veldig glad for å ha fått seg en firbeint venn. De er stadig å se sammen. Søte sammen er de i hvertfall!!

Nappi har tatt noen DNA-tester, og noen av testresultatene har endelig kommet tilbake.

Det viktigste er at han er negativt på PK-def, som er en sykdom som gir blodmangel. Sykdommen arves reccesivt så man kan avle på katten hvis den bare bærer ett gen. Da må man bare passe på å ikke doble genet sånn at sykdommen slår ut. Nappi bærer ikke sykdomsgen hverken på PK-def eller de 49 andre sykdommene my cat DNA tester for 👍

Litt mindre viktig er fargegenene, men det er greit å vite at han testet negativt på cs-genet som gir maskefarge (Neva masquerade). Jeg avler ikke på Neva, så jeg syns det er greit å ha så mange ikke-bærere som mulig. Maskefarge arves reccesivt på samme måte som PK-def genet. Det betyr at hvis katten har genet i dobbelt opplag er den maskefarget selv. Hvis katten bare bærer ett gen kan man få Neva-avkom hvis man parrer med en annen bærer. Dermed er det også lett å unngå å få Neva hvis man lar være å parre to bærere med hverandre.

Nappi bærer heller ikke dillusjon og det er kanskje litt kjedelig? Dillusjonsgenet endrer svart til blå og rødt til crème. Jeg har mange katter som ikke bærer dillusjon nå, så det blir mye svart og rødt her i fremtiden. Men som sagt over er farge underordnet. Friske katter er det viktigste 👍

Det var siste nytt om vår vakre Nappi. Jeg er såååå klar for å la en av jentene mine møte ham asap 💙