Tja, hva sier de tro?

Saga er utrolig bli og glad for tiden. Hun har “vinterpause” fra løpetid, og bruker ikke p piller, så hun smiler dagen lang 🙂

Hun ELSKER å sitte på fanget og kose. Det vil si, sitte er et fremmedord. Hun skal gå rundt og rundt, ligge, rundt på ryggen, kløes på magen og stupe kråke. Alt for kjærligheten 💜

Angående p piller. For alle andre enn katter som er i aktivt oppdrett bør man finne en annen løsning. P piller er veldig kreftfremkallende. Vi oppdrettere bruker det, men i så korte perioder som mulig. Derfor utnytter jeg “vinterferien” til både Saga og Sol til å ha pause i p pillene.

Et annet alternativ vi oppdrettere har er suprelorinchip, men den er vanskelig å planlegge med. Setter man en chip varer den al fra 6 mnd til 2 – 3 år, så da må man ha god tid. Jeg har hatt grei erfaring med chip, så jeg bruker også det innimellom.

Sol har satt vinterpels og skulle absolutt vært på utstilling nå. Jeg har vært litt bekymret for at hun er litt lita, men plutselig en dag løftet jeg på henne og da var hun overraskende tung. Både Gulla og Saga er store jenter, så jeg må nok klare å godta at “medium” og “liten” er to forskjellige ting. “Liten” og “for liten” er det også stor forskjell på. Sol er ei veldig snill jente som går godt overens med alle de andre. Hun er ingen fangkatt, men liker å prate, krever kontakt og er en positiv del av familien 💜

Dankert-Anna er husets ungdom. Hun er den eneste som har løpetid nå i vinter (Gulla er på chip), men hennes løpetider er ikke av de kraftigste, og hun urinmarkerer ikke, så jeg lar henne gå uten piller også.

Dankert-Anna er en veldig koselig jente som har vært veldig opptatt av kos fra meg. Nå er hun mer opptatt av gutter og sminke som ungdommer flest, dessuten tar Saga mye av hennes tid og plass.

Det er litt risikabelt å la hunner løpe og løpe. En ting er at det er utrivelig og irriterende, mange urinmarkerer, og så er det fare for at de kan få livmorbetennelse.

Men *bank i bordet*, det går bra med Dankert-Anna, og jeg håper å parre henne etter nyttår. Så derfor unngår jeg p piller i det lengste.

Jeg har jo to andre damer her hjemme. De får hilse på en annen dag 🙂👍