Det er litt vanskelig å oppsummere 2020. Ofte er det kull og utstilling jeg skriver om, men i år ble det hele litt amputert 😑

Vi fikk D2-kullet i november 2019. Det var fem vakre kattunger. Vi beholdt Dankert-Anna, Dirty Diana/Bia ble solgt til avl i Norge og Dr. Zhivago/Chivas ble solgt til avl i Sverige. Dostojevskij og Dangfart ble solgt til kos.

Ved ti måneders alder fikk vi den hjerteskjærende meldingen om at Dangfart hadde en medfødt misdannelse som ikke var forenelig med et godt liv. Han måtte avlives ved 10 måneders alder, til stor sorg for familien. Han blir selvfølgelig erstattet av meg. Loven er klar på det punktet.

Chivas er testet for “alt mulig”. HCM, PKD, FIV/FelV-negative resultater er det jeg vil trekke fram. Jentene vil testes før parring 👍

Vi var på to utstillinger i 2020. Lille (N) Solstorms Chippewa Dreamcatcher/Sol hadde jeg store forventninger til.

Hun ble stilt ut fire ganger (to helger), og fikk to NOM.

(N) Solstorms Bali Chamba fikk tittelen GIC, og det er jeg veldig fornøyd med.

Jeg liker ikke å stille kattene for fort, og hun fikk en kommentar på at hun burde ha et kull før hun ble stilt videre. Det har hun hatt nå, og får sannsynligvis ett til før hun stilles videre.

Våre to gutter begynner å bli voksen. FI*Lumikissan Nappi ble testet HCM/PKD normal i høst, og i tillegg testet hos My cat DNA – alt normalt. Han får besøk fra en av mine damer asap

(N) CarilloCat Better be Good! skulle også testes, men pga corona måtte det utsettes. Han skal forhåpentligvis testes i februar. Han skal også testes hos My cat DNA etterhvert. Han får damebesøk når jeg kan reise til Norge

Vi takker to vakre gutter for “lang og tro tjeneste” i 2020. Leonardo Siberian Sapphire og S*Crazy Tail’s Atlas ble kastrert. Når sant skal sies var Leo sin “tjeneste” alt for kort, men sånn er livet.

Vi har vakre avkom etter begge to, og jeg må takke oppdrettere, forverter og Heidi for samarbeidet.

Planen var å erstatte en av de kastrerte guttene i 2021.

Så fikk jeg tilbudet om NO*Fredtun Rollo…. Først sa jeg nei, men etter noen dager fikk jeg tilbudet på nytt. “la meg se stamtavla”, sa jeg. Oj oj oj. FI*Lumikissan FiinuLiinu og S*Simplicity Lynx Zedric var foreldrene. Begge foreldrene bidrar med supre kvaliteter som jeg tror kan tilføre oppdrettet mitt gode ting, så da var jeg fortapt 💙

I tillegg har jeg stor respekt for Jarle/Renate og NO*Fredtun. Vi har hatt et samarbeid og vennskap helt tilbake til “gammel-Taiga” sin tid. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk låne deres FI*Lumikissan Urban Cowboy, og at de har stilt (N) Solstorms Kiitos Tiina både til Scandinavian winner og flere BIS.

Jeg er veldig stolt og glad for at Rollo har havnet i mitt oppdrett

E2-kullet ble også født i 2020. Et herlig og etterlengtet kull fra vår Saga, og Atlas. Det ble tre vakre kattunger. Begge jentene gikk til avl, og gutten gikk til kos.

Den jenta som overrasket meg mest var (N) Solstorms Effie Trinket. Hun fikk fargekode SIB f 01 21 64 og henne har jeg ærlig talt beholdt på grunn av fargen. Hun var ikke best i kullet, men har heller ikke dårlig type. Dessuten stoler jeg så mye på linjene at jeg vet hva hun bringer videre. Hun er en spennende jente! Tusen takk for at du ville gi henne daglig kjærlighet Synne m/familie

(N) Solstorms (für) Elise har blitt solgt til (N) CarilloCat. Kari er en utrolig dyktig oppdretter som jeg har likt siden hun var helt ny. Joda, vi har vært uvenner i noen år, men det handlet mer om to steile nordlendinger som gikk i klinsj personlig pga filleting (litt typisk for kattedamer), enn uenighet i oppdrettetikk og moral.

Elise bor hos en fantastisk forvert. Ikke nok med at jeg elsker mine egne forverter, jeg har nå en krush på en av Kari sine 😁 Mats er fantastisk flink til å oppdatere meg. Han sender ofte meldinger, og forteller om smått og stort angående Elise. Tusen takk Mats, jeg setter uendelig pris på det!

Mine egne katter. Hva er nytt? Magda er eldst. Hun blir ni år i mars, ellers er damene ca tre år, Sol halvannet og Dankert-Anna litt over ett. Gulla fikk chip med en gang corona kom.

Nå har jeg ventet litt på hvilken katt som skulle parres med Nappi. Saga og Dankert-Anna har vært aktuell. Etter løpetid i jula satser jeg på at Saga blir klar nå i løpet av våren. Jeg vil helst ha to relativt tette kull før chip for å unngå lange perioder med p-piller (som er kreftfremkallende).

Sol skal parres med Better be Good!

Her er et nydelig bilde fra forvert Synne. Effie og Better be Good! (Pusifer) bor sammen der.

Synne er en forvert i 2020, men en som jeg har blitt veldig glad i ❤️

I Desember 2020 ble F2-kullet født. Vi hadde altså 8 kattunger i 2020.

F2-kullet ble født hos en super forvert noen få mil unna meg, men dessverre på “feil” side av grensen så jeg får ikke fulgt dem opp så tett som jeg ønsker.

Heldigvis går alt knirkefritt hos Gunn-Tove og co. Det største problemet nå er at det er vanskelig for meg å vurdere dem for avl.

I 2020 hadde jeg 15 års jubileum som oppdretter. Det har vært ups & downs, men de positive opplevelsene har vært flest.

Avl og utstilling av katt har blitt en livsstil for meg. Kattene er familiemedlemmer for meg. Jeg har sterke meninger, og folk blir irritert på meg. Men jeg kan ikke sitte stille å se på ting jeg er uenig i. Hvis alle er enige kommer vi ikke videre. Jeg innrømmer og beklager hvis jeg har gjort feil, men jeg er en tøff motstander hvis jeg er uenig.

Jeg er pr i dag medlem av Sibir- og Nevaringen. Jeg syns de har det beste og sunneste synet på avl av sibirkatt i dag.

Bildet er av mine A og B-kull (Hellig birma)

Jeg har nevnt oppdateringer fra kattungekjøpere, og jeg setter utrolig stor pris på det. Jeg vil ikke nevne noen spesielle navn, men har valgt dette bildet av (N) Solstorms Ask av Karma fordi jeg syns det er veldig spesielt. Tusen takk alle! ❤️

Så, det var en oppdatering av 2020. Jeg har slitt litt med bloggen, så muligens har glemt noe viktig. Men jeg håper at jeg har vært innom noe av det viktigste. Tusen takk for at dere har fulgt meg, bloggen, mine elskede katter og katteriet mitt enda et år. Godt nytt år ❤️