Jeg tnkte at jeg skulle skrive litt om noen alternativ man har for å gi kattene et godt og trygt uteliv.

Et alternativ er å venne kattene til sele så de kan være med ut. Med litt trening blir de fleste kattene veldig flink til å gå i bånd. Rollo er så vant til båndet sitt nå at hvis ytterdøra står åpen og han finner ut at han skal ut, stopper han på trappa for å få på seg båndet.

NB, katten må ikke være ute i bånd alene!

Øverst er Frozenka (F2-kullet), under er Frant (F2-kullet) og Espen Askelabb (E2-kullet). Nederst er NO*Fredtun Rollo

Et annet alternativ er å bygge kattegård. Dette er tre eksempler på små kattegårder. Øverst er Hearts (fra Karma-kullet) , under er Eva-Lill sine katter – deriblant Dirty Diana (Bia) fra D2-kullet. Nederst er min egen som jeg bygger as we speak.

Kattegård for sibirkatt må være potte tett, for de er utrolig intelligente og finner veien alltids en vei ut hvis det finnes en mulighet ett eller annet sted.

Jeg har fått opp rammen nå, men må ha opp tak i morra, ref siste bildet

Noen lar også kattene gå fritt ute, og det er ikke et krav fra meg at kattene skal være innekatter. Men det et absolutt krav at katten skal kastreres først!

Man må også være klar over at det er veldig lett at det skjer uhell med katter som går fritt ute. Men det er eier som bestemmer over katten sin, og som vet hva som er best for den.

Det virker også som de litt eldre kattene er flinkere til å passe på seg selv enn de helt unge.

Man kan bruke GPS til katten og under er et bilde av en av Fan-Fan (fra F2-kullet) sine oppdagelsesferder.

Takk til alle dere som har kjøpt pus av meg, at dere tar så godt vare på katten(e) og at dere er så flink til å oppdatere meg.