Vanligvis gjør vi mye i løpet av “et katteår, men nå i koronatiden har alt blitt litt amputert.

Noe av det vi liker best å gjøre er reiser og utstillinger. Det har det dessverre blitt lite av de siste årene på grunn av coronatrusselen. I tillegg mistet vi mange utstillingsmuligheter på grunn av at jeg ble syk og havnet på sykehus.

UTSTILLING

Men vi fikk tross alt til to utstillingereiser i 2021.

Vi reiste til Bergen på en veldig hyggelig utstillingshelg. Det var 2 cert/1 dag – utstilling, og det passer ypperlig for meg. Jeg stilte Guri Malla! (aka Trollungen) og Bali Chamba (aka Saga).

Trollungen fikk 2 x Ex.1, BIV-U og NOM. En stemme i ett av panelene. Saga fikk 2 x CACS.

SW SC (N) Solstorms Kiitos Tiina DVM eies av NO*Fredtun, og hun ble Supreme Champion på denne utstillingen.

(N) Solstorms Guri Malla! 2 x Ex.1, BIV-U og NOM

Siden utstillingen bare varte en dag hadde vi god tid til å oppdage Bergen. Siden jeg driver på med slektsforskning måtte jeg besøke Bergenhus festning der min forfader satt 6 måneder i fengsel i 1838/1839.

Vi var også ute og spiste med gode venner. Janne hadde bursdag på søndag, så vi fikk feiret henne også. Kjempekoselig!

I tillegg fikk vi møte søskenbarnet mitt og datteren hans. Det var et ekstra godt møte, siden vi har hatt et utrolig tragisk dødsfall i familien 💔

Utstillingen i Bergen ble veldig dyr for oss, men vi tok det som en miniferie, og alt ble viktig og riktig på så mange vis.

(N) Solstorms Guri Malla! 2 x Ex.1, BIV-U og NOM

Jeg og Trollungen reiste også til Adelkattens juleshow. Også der gjorde hun det skarpt i konkurransen, men fikk ingen stemmer i panel.

(N) Solstorms Hurra for Bamse

Det gjorde derimot Bamse, som ble Ex.1, BIV-U og NOM begge dagene. Lørdag tok han BIS kattunge, men på søndag ble det uavgjort mellom ham og to andre, og da valgte dessverre dommeren en annen katt.

Etter denne utstillingen kom Omikron, så flere utstillinger for ham som ungdyr er lite sannsynlig.

SW SC (N) Solstorms Kiitos Tiina DVM

Vakre Kiitos eies av Renate og Jarle (NO*Fredtun). Hun fikk 2 x HP, og 1 x NOM.

KULL

I 2021 har vi hatt 4 kull. G2 – J2-kullene. Kun 1 av dem har bodd her hos oss, og det var G2-kullet der jeg beholdt Guri Malla!

(N) Solstorms Guri Malla!

Jeg har også en avtale om å få ta en parring eller to på broren hennes.

H2-kullet ble en utfordring for forvert Maria og co. To i kullet var bittesmå, og jeg er veldig takknemlig og stolt av henne for at hun klarte å redde de to minste på 47 og 51 gram.

Maria og hennes mamma beholdt minstemann Bamse som kos/utstillingskatt, og takk å pris for det. Det er jo kjempeartig at han gjør det så bra på utstilling!! All ære til deg Maria

(N) Solstorms Holder du af mig Bjørnstjerne

Bjørnstjerne flyttet sammen med Fantazja fra F2-kullet og skal få bli pappa til et par kull hos meg, og Fantazja sitt første kull.

(N) Solstorms I am Your Number One Fan

I2-kullet ble født på selveste Halloween, så de fikk navn fra skrekkfilmer til mange sin store forskrekkelse. “Pande” i potta er oppkalt etter oldefar SE*Lubov Sibir Pande Bolchov, og har fått ny familie.

Søstra hans er under evaluering for avl, så det blir bestemt mer om hennes nye eiere om ei uke eller to.

CH S*AceroRamos Hope og en av J2-jentene

Hope ffikk to kull med kort mellomrom i 2021, og planen var å kastrere henne etter det.

Men Maria luftet tanken på å få lov til å beholde henne i avl siden hun gir så vakre kattunger, så nå er planene endret. Når jeg får snekret sammen en god avtale går Hope over i Maria sitt eie som avlskatt. Men etter to tette kull skal hun få en velfortjent pause fra mammarollen nå.

Fra J2-kullet beholder jeg en av jentene og Maria beholder den andre. En av guttene flytter kanskje sammen med en nevagutt, og sistemann er til salgs.

ENDRINGER

SC (N) Solstorms Magda – min Midtsommernattsdrøm JW DVM

Magda blir 10 år i mars, og en gammel dame trives ikke i et aktivt oppdrett. Dette gir Magda tydelig beskjed om ved å tisse i senga mi så snart hun får sjansen. Situasjonen har blitt uholdbart både for oss tobeinte og for Magda, så etter mye om og men ble det bestemt at dronningen måtte avlives.

Men å ta turen til dyrlegen satt langt inne og har blitt utsatt gang på gang. Heldigvis har dronningen nå fått tilbud om å flytte til Sørlandet på prøve.

Jeg håper og tror at det vil gå bra. Og jeg er veldig takknemlig for at du søster vil prøve, og jeg gleder meg til å følge med på Magda sitt nye liv hos deg.

Sol kommer også til å flytte, men jeg er usikker på når. Hun har sannsynligvis funnet sin nye familie, og når de er her oppe på fjellet bor Sol hos dem. Til sommeren blir nok det omtrent hele tiden. Jeg ønsker et kull på henne før hun flytter for godt, så vi får se. Ingenting er hugget i stein enda, men det viktigste er at Sol trives.

Roger Markotki*PL

En kattungekjøper syns det var vanskelig å få låne hannkatt for det er så mange restriksjoner for tiden. Jeg begynte å se meg rundt etter en gutt vi kunne dele, og kom over Roger som hadde en type og særlig øreplassering som jeg elsket.

Men han er golden, og han er halvt Neva, så jeg ønsker ikke så mange parringer på ham. Derfor var det greit å være tre eiere. Jeg og Eva Lill fridde til Mia som har Neva og som ønsker golden. Dermed var det bestemt. Roger skulle til oss.

Roger kom til meg to dager før julaften, og når tiden er klar for det flytter han til forvert og skal blant annet bo sammen med dachshunder.

ANNET

Jeg er usikker på hva annet jeg kan fortelle. Jeg har laget en tic toc – konto for kattene, men det tar nok til for å bli vant til det mediet.

Noe særlig mer har jeg ikke å fortelle, men minn meg på det hvis jeg har utelatt noe viktig.

PLANER FOR 2022

I 2022 har vi planer om flere kull og noen utstillinger hvis det går.

Det er veldig mange gutter tilgjengelig for katteriet nå, og avtalen for to av de er at de ikke skal være fertil så lenge. Så fokus blir på å få avkom etter Nappi, Bjørnstjerne, Gurin og Rollo.

Jeg har også et sterkt ønske om å få kjøpt en jente fra en annen oppdretter. Denne jenta har noen av de linjene jeg ellers har mista, så jeg blir veldig glad hvis det går i orden.

Ellers håper jeg at vi kommer til å flytte i 2022. Men det er en stor avgjørelse som krever planlegging, så det kommer jeg tilbake til.

Men, planer er planer. Drømmer er drømmer. Det er livet som bestemmer hva som skal skje.

Dette var en oppsummering av det jeg husker fra 2021. Jeg ønsker alle et veldig godt nytt år. Stay safe.