Før avl skal rasekatter gjennomføre noen tester. NRR (Norske rasekattklubbers riksforbund) krever en generell helseattest, men i tillegg testes sibir og neva for sykdommene HCM og PKD.

PKD testes vanligvis en gang, men HCM må testes flere ganger. I dag var CH (N)Solstorms Guri Malla! og Roger Markotki*PL med for første gang.

Først ut var Guri Malla! (aka Trollet). Ultralydmaskinene som brukes er veldig spesialiserte, og det er mye som skal sjekkes. Men heldigvis var alt i orden på lilletrollet mitt ❤️

Etter hjerteundersøkelsen måtte vi bytte rom, for nå skulle de bruke en spesiell nyremaskin. Det er viktig at kattene ligger helt stille når de blir undersøkt, og siden dyrlegen ikke følte seg 100% trygg på at hun hadde fått sett godt nok fikk Trollet litt beroligende.

Det føles jo trygt at dyrlegen vil være helt sikker i sin sak, selv om Trollet var passe drita en liten stund 👍

Som sagt ble trollemor erklært frisk. Hipp hurra 👏

Roger sameies med to andre oppdrettere. Han fikk også være med, og han er en gutt som er veldig snill og letthåndterlig. Han skal få reise på damebesøk i dag, så dette blir spennende.

Roger ble også erklært frisk, og jeg er ca 5000,- kroner fattigere 😵

Det er alltid så hyggelig når vi kattefolk møtes. Vi har så utrolig mye å snakke om, så nå planlegger vi en liten kattefest hjemme hos meg. Det blir kjempekoselig og eg gleder meg masse!!