NO*Arietta Unique

Jeg fikk tilbud om å overta denne lillingen for noen uker siden, og etter en kikk på stamtavla syns jeg han var veldig spennende. Hvorfor?

På den ene siden er det “gamle gode” SIB-linjer. Og jeg blir glad når jeg ser at det er mer enn 4-5 år fra første til fjerde generasjon i stamtavla. Det er tross alt først etter noen år, generasjoner og avkom man kan si noe om avlsarbeidet til en oppdretter og kvaliteten en katt gir videre til sine avkom.

Disse to ble gitt i gaver til ei venninne av meg i 2005/6 en gang. Oliver (“Russepus”) kom fra Petrozavodsk, mens Charlin var fra Moskva-området.

Oliver ble stilt ut til GIC, og fikk flere kull både hos (N)Snurtibart’s og hos andre oppdrettere. Oliver var også pappa til mitt første sibirkull som ble født i 2007. Han var en bestemt gutt som hatet alt som het pelsstell. Jeg ble utnevnt til “tante grusom” som var den eirren kunne “true” med hvis han ikke oppførte seg.

“Hvis du ikke er grei nå Russepus, så ringer vi tante Sissel”, var standardtrusselen fra Sonja 😄 Om det hjalp noe særlig vet jeg ikke, men.. 😁🤞

Jeg kjøpte etterhvert et avkom etter Oliver og Charlin. Hun heter (N)Snurribart’s Sonja, og ble mamma til (N)Solstorms Madam Mim som igjen ble mamma til (N)Solstorms Ashoka Tano. Ashoka igjen fikk ett kull, og fra det kullet endte (N)Solstorms Blairwich hos NO*Tjeldsund’s. Jeg beholdt ingen etter Ashoka og har dermed mistet linjene. Derfor er jeg glad for å få dem tilbake nå.

(N)Solstorms Ashoka Tano er nå en lykkelig kastrat hos Linda og co
Et bilde fra HÅLKA -utstillingen i sommer. NO*Tjeldsund’s fikk låne vakre GIC (N)Solstorms King of Hearts til et kull på (N)Solstorms Blairwich, og to spennende jenter ble resultatet. Ei av dem går videre i avl hos dem.

(N)Cirkumpolare er også representert i stamtavla og de gjorde en fantastisk jobb for rasen i dens spede begynnelse. De dro flere ganger til Russland og hentet hjem katter. Dette var i den tiden Russland var fryktelig fjernt og langt borte, og import derfra nesten var som et eventyr. Jeg blir alltid litt ekstra glad når jeg ser deres stamnavn i ei stamtavle. Jeg synes det er viktig å respektere og jobbe videre med det gode grunnlaget andre oppdrettere har lagt for rasen og jobbet hardt for.

(N)CarilloCat og jeg begynte omtrent samtidig med avl, og Kari sin første sibirkatt Moya Mechta Tanyusha er i stamtavla sammen med S*Kneph’s Pandora (som er mormor til SC (N)Solstorms Instant Karma of Summer), IC FIN*Lumikissan X-Cellent som vi kjøpte sammen (og som ble far til SC (N)Solstorms Magda – min Midtsommernattsdrøm JW DVM), og Rossity Sheldon (som er tippoldefar til SC (N)Solstorms Bali Chamba DVM).

Sheldon fikk dessverre HCM, men så vidt jeg vet har det ikke kommet videre hos (N)CarilloCat i likhet med (N)Solstorms. Derfor syns jeg det bare er et pluss at han er representert. Han var veldig vakker, så det er flott at han fikk gitt noen friske gener videre i sibiravlen.

Nå har jeg gått ganske langt bak i stamtavla når det gjelder de kattene jeg har nevnt over. Typen har utviklet seg, og i dag ville jeg ikke ha ropt hurra for noen av dem. Men historisk sett syns jeg de er utrolig spennende, og med tanke på hvor mye testing og generasjoner med avlsarbeid som er nedlagt siden rundt 2005 når disse fire ble født, syns jeg en slik stamtavle er et funn ❤️

Pappaen til Unique: NO*Smaragd Hjerte Iraklis

Så må jeg si litt om mamma-siden av stamtavlan også. Det som jeg liker best her er spesielt arbeidet og kattene til to gode oppdrettere. Den ene heter White Witch*CZ, og den andre er NO*Cream Puff’s.

Jeg er lite innsatt i neva-stamtavler, men jeg vet at Cream Puff = kvalitet, ærlighet og åpenhet. Og for å være ærlig er det nok på denne siden av stamtavla jeg er mest begeistret over typen.

Oldemor Diva og tippoldefar Dunai er to av nevaene i stamtavla. De er begge to vakre katter som jeg tror og håper og tror er med på å “løfte typen” på de gamle linjene på farssiden ❤️👍I tillegg vet jeg at NO*Cream Puff driver et godt og seriøst avlsarbeid bl.a. med testing, men også ifht utstilling.

White Witch*CZ-kattene har jeg ikke funnet fram bilder av, men jeg har fulgt med på oppdrettet i flere år og ønsket meg katt derfra ❤️

Nå er det bare å vente og se hvordan Unique utvikler seg videre og hva han kan bidra med i min avl. Tusen takk Birgitte, jeg setter pris på tilliten, vennskapet og en for meg veldig spennende gutt 😘👍